24. 03. 2020 - 14:56
SADA JE POTREBNIJE NEGO IKADA, OJAČAJTE IMUNITET OVIM NARODNIM...
907
Shares
SADA JE POTREBNIJE NEGO IKADA, OJAČAJTE IMUNITET OVIM NARODNIM LIJEKOM: Pucat ćete od zdravlja! EVO KAKO SE PRAVI

VRIJEDI ZNATI

SADA JE POTREBNIJE NEGO IKADA, OJAČAJTE IMUNITET OVIM NARODNIM LIJEKOM: Pucat ćete od zdravlja! EVO KAKO SE PRAVI

24. 03. 2020 - 14:56
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jak imunitet — to je otpornost organizma na različite bolesti, pa samim tim i dobro zdravlje. Iako je u našim apotekama svakodnevno sve više preparata za jačanje imuniteta — narodni ljekovi ne gube svoju popularnost i značaj u ovom procesu.

To je i razumljivo, jer ni jedan sintetički preparat iz apoteke ne može da zamijeni prirodne proizvode, koji su lako dostupni i veoma efikasni u liječenju raznih bolesti.

Imajući pripremljenu ”teglu vitamina” — zadovoljićete ne samo dječije potrebe za slatkišima, nego i ojačati imuninet cijele porodice. Predlažemo vam dva recepta smjese za jačanje imuniteta. Oba su izvrsna — i isprobana. Na vama je da izaberete.

Prvi recept za jačanje imuniteta za djecu i odrasle:

Potrebno je:

- 100 gr suhog grožđa (veoma je bitan kvalitet suhog grožđa)
- 150 gr oraha u jezgru
- 100 gr badema
- kora od dva limuna
- 100 gr suhih kajsija
- 100 gr suhih šljiva
- 250-300 gr meda
- ako ste u prilici — vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjola (odlični su za jačanje imuniteta)

* Sameljite u mašini za mljevenje mesa: suho grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru.

* U smjesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samljeli. Promiješajte.

* Dalje, dodajte suhe šljive i suve kajsije. Promiješajte.

* Na kraju dodajte med i opet promiješajte.

Ostavite da odstoji na tamnom mjestu 1-2 dana.

Za djecu stariju od 3 godine — 1 kašičica dva puta dnevno.
Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno.

Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.

Drugi recept za jačanje imuniteta za odrasle

Sastojci:

- 200 gr suhih kajsija
- 200 gr suhih šljiva
- 200 gr suhih smokava
- 200 gr oraha
- 1 limun
- 50 ml rakije
- 250 gr meda

* Suho voće i limun zajedno sa korom sameljite u mašini za mljevenje mesa.

* U smjesu dodajte med i rakiju i promiješajte.

Teglu držite u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku prije obroka.

Budite zdravi!

(Zenasamja)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti