23. 03. 2020 - 18:37
FUDBALER PREKRŠIO MJERE IZOLACIJE: Nije bio na adresi pri...
907
Shares
 FUDBALER PREKRŠIO MJERE IZOLACIJE: Nije bio na adresi pri obilasku plicajaca, OGLASIO SE I PORUČIO SAMO JEDNO

FUDBALER PREKRŠIO MJERE IZOLACIJE: Nije bio na adresi pri obilasku plicajaca, OGLASIO SE I PORUČIO SAMO JEDNO

23. 03. 2020 - 18:37
0
Shares

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je spisak osoba protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja mjera izolacije na području Federacije Bosne Na listi se nalaze i dvojica bh. nogometaša, a radi se o bivšem golmanu Sarajeva Emiru Plakalu, koji brani u Švedskoj, te nekadašnjem stoperu Željezničara Semiru Kerli, koji hljeb zarađuje u Litvaniji. Naravno, oni kao i sve druge osobe koje ulaze u BiH moraju proći mjere izolacije, kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Kontaktirali smo 25-godišnjeg Plakala, golmana švedskog Atvidaberga, kako bismo saznali zašto se njegovo ime nalazi na listi osoba koje navodno krše mjere izolacije na području FBiH.

"Da, istina je da sam doputovao u Bosnu i Hercegovinu prije nekoliko dana, ali je došlo do nesporazuma prilikom popunjavanja obrasca u avionu. Prvobitna adresa je bila u Sarajevu kod mojih roditelja, no ja sam odlučio da ne rizikujem i odmah sam kontaktirao Zavod i objasnio im kako želim da se samoizliram na adresi u Zenici, gdje bih bio sam i čime bih zaštitio i sebe i druge. Uredno sam se javio policijskim strukturama Zeničko-dobojskog kantona jer se nalazim u Zenici. Od 20. sam u samoizolaciji i nisam prekršio nikakvu mjeru zabrane. Dakle, došlo je do problema s adresom, ali na kraju je sve razjašnjeno", rekao je Plakalo u razgovoru za SportSport.ba.

korona-virus

Da li si se testirao na koronavirus?

"Naravno, prije samog napuštanja Švedske, uredno sam se testirao i nalaz je bio negativan".

Plakalo je apelovao na sve koji dolaze iz inostranstva, ali i na sve stanovnike u BiH da vode strogo računa o zdravlju i da poštuju sve mjere koje su uvedene s ciljem da se spriječi daljna zaraza.

"Poduzeo sam sve mjere, najvažnije mi je moje zdravlje i zdravlje ljudi oko mene. Nadam se da će svi koji dolaze u BiH slijediti upute nadležnih i da će učiniti sve kako eventualno ne bi ugrozili druge oko sebe. Svjestan sam šta se dešava u cijelom svijetu, svakodnevno se informišem i volio bih se situacija što prije stablizira i da napokon ponovo svi uživamo u svakodnevnim aktivnostima", poručuje na kraju nekadašnji član Sarajeva.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti