23. 03. 2020 - 08:57
POKRENUTA LAVINA, OVE DVIJE DRŽAVE OTKAZALE UČEŠĆE NA...
907
Shares
POKRENUTA LAVINA, OVE DVIJE DRŽAVE OTKAZALE UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Stigla zvanična informacija, sve zbog korona virusa!

POKRENUTA LAVINA, OVE DVIJE DRŽAVE OTKAZALE UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Stigla zvanična informacija, sve zbog korona virusa!

23. 03. 2020 - 08:57
0
Shares

U naredne četiri sedmice bit će donijeta konačna odluka kada će se održati Olimpijske igre planirane za ljeto ove godine. 

screenshot-7

Ukoliko MOK donese odluku da se Olimpijske igre održe ove godine u Tokiju Olimpijski komiteti Australije i Kanade poslati svoje takmičare na borilišta u Japan. Razlog je bezbijednost sportista i cjelokupnog društva.

"Olimpijski i Paraolimpijski komitet Kanade (OKK, PKK) donijeli su tešku odluku da ne pošalju sportiste na Olimpijske i Paraolimpijske igre 2020. OKK i PKK pozivaju čelne ljude MOK-a i MPK-a da odlože Igre za godinu dana. Mi ćemo im ponuditi svu pomoć kako bi riješili problem kompleksnosti kalendara. Razumijemo kompleksnost, ali ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti naših sportista i svjetske zajednice", piše, između ostalog, u saopštenju.

"Naš komitet veruje da naši igrači moraju da prioritiziju svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe", navodi se, između ostalog, u saopštenju u saopštenju OK Australije koji planira svoje sportiste pripremiti za ljeto 2021. godine.

Razlog za prolongiranje Olimpijskih igara je pandemija koronavirusa. Trenutno je zaraženo preko 360.000 osoba širom svijeta i taj broj raste iz dana u dan.

Novi.ba/SportSport

Učitaj još novosti