22. 03. 2020 - 21:47
REPREZENTATIVCI HRVATSKE VELIKI HUMANITARCI, evo šta su...
907
Shares
REPREZENTATIVCI HRVATSKE VELIKI HUMANITARCI,  evo šta su organizovali za pomoć Zagrebu

REPREZENTATIVCI HRVATSKE VELIKI HUMANITARCI, evo šta su organizovali za pomoć Zagrebu

22. 03. 2020 - 21:47
0
Shares


Zamjenik kapitena hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić saopštio je lijepe vijesti za sve građane Zagreba.

Glavni grad Hrvatske pretrpio je jutros nekoliko vezanih zemljotresa koji su nanijeli priličnu materijalnu štetu na brojnim fasadama, automobilima, ulicama itd.

Rakitić je izrazio veliku tugu povodom svega što se desilo, posebno u danima kada Hrvatka, kao i ostale evropske zemlje, bije bitku protiv koronavirusa, te je otkrio kako će on i saigrači iz reprezentacije poslati veliku pomoć.

"Idemo iz jedne loše situacije u drugu. Jutros me zvalo puno ljudi, prijatelja, obitelj... Potres je bio snažniji nego prije puno godina. Dogodio se kada smo obično svi u kućama. Situacija s virusom u Hrvatskoj nije tako teška, ali potres je uništio bolnice, kuće...", kaže Rakitić u video prilogu kojeg je Barca objavila na zvaničnoj stranici i dodaje:

rakiticmodric

"Htio bih poslati podršku podrške stanovnicima Zagreba. Mi igrači iz reprezentacije smo razgovarali preko svoje grupe te ćemo dati veliku pomoć kako bismo svi zajedno izašli iz ove situacije".

Inače, on se ovih dana nalazi u karantini kao i većina fudbalera iz La Lige i čeka nove informacije o eventualnom nastavku takmičenja. Za sada se čini da to nije ni na pomolu jer je Španija druga po redu evropskih zemalja koje su najteže pogođene virusom korona.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti