19. 03. 2020 - 11:09
Nevjerovatna vijest iz Italije: Dok se cijela država bori,...
907
Shares
Nevjerovatna vijest iz Italije: Dok se cijela država bori, klub objavio da nastavlja treninge

KALJARI SVE IZNENADIO

Nevjerovatna vijest iz Italije: Dok se cijela država bori, klub objavio da nastavlja treninge

19. 03. 2020 - 11:09
0
Shares

Italijanski nogometni prvoligaš Kaljari saopćio je da će njihov prvi tim nastaviti treninge u ponedjeljak uprkos pandemiji koronavirusa te da će igrači biti podijeljeni u male grupe kako bi poštovali smjernice socijalne distance.

Italija je postala najugroženija zemlja pored Kine sa više od 35.000 zaraženih i 2.978 smrtnih slučajeva od srijede, prenosi ESPN. Italijanska Serija A je bila prva od velikih pet evropskih fudbalskih liga koja je suspendirana.

Uprkos tome, kao i općoj blokadi zemlje do 3. aprila, klub koji se nalazi na ostrvu Sardinija saopćio je da je spreman da ponovo počne treninge.

- Kaljari najavljuje da je nastavak aktivnosti prvog tima zakazan za ponedjeljak, 23. marta. Treninzi će se održavati podjelom igrača u grupe, kako bi se osiguralo pravilno poštivanje zdravstvenih propisa - saopćio je Kaljari.

Međutim, Sindikat italijanskih igrača (AIC) poručio je da ekipe trenutno ne bi trebalo da treniraju. 

- Osuđujemo ponašanje nekih klubova jer oni čak žele da igrači treniraju tokom ovih dana. Igrači bi u ovoj situaciji također trebali ostati kod kuće - rekao je predsjednik AIC-a Damijano Tomazi (Damiano Tommasi). 

Učitaj još novosti