14. 03. 2020 - 21:05
ČELNICI UEFA-E ODLUČILI, POKLONICI NOGOMETA BIĆE BIJESNI Ovo...
907
Shares
ČELNICI UEFA-E ODLUČILI, POKLONICI NOGOMETA BIĆE BIJESNI Ovo je definitivno! Evo kako će biti odlučeni prvaci, a Euro se...

PREKIDAJU SE SVA TAKMIČENJA DO SEPTEMBRA

ČELNICI UEFA-E ODLUČILI, POKLONICI NOGOMETA BIĆE BIJESNI Ovo je definitivno! Evo kako će biti odlučeni prvaci, a Euro se...

14. 03. 2020 - 21:05
0
Shares

Nogometne vlasti u Evropi planiraju obustaviti sva nogometna takmičenja do septembra, piše britanski Independent.

Kako prenosi ovaj list, na Starom kontinentu neće biti nogometa slijedećih šest mjeseci zbog pandemije koronavirusa.

elclasico-rakiticmendy

Sve nogometne lige na Ostrvu su odložene do daljeg, a situacija s virusom dostigla je kritičnu tačku, pa su vodeće nogometne organizacije u Engleskoj dobile direktan poziv na sastanak KOBRA jer su postupci možda bili pogrešni.

Evropska nogometna unija (Uefa) zakazala je hitan sastanak za utorak, kako bi se razmotrila strategija za dalje.

Independent prenosi da će Uefa otkazati Evropsko prvenstvo, prekinuti Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali i predložiti da se sav nogomet „ugasi“ do septembra.

Prema saznanjima Independenta, postoje tri scenarija da se konkretno Premijer liga završi, kada god bude nastavljena.

premiership
 
Prvi je da se prekine u maju, bez obzira da li bude odigrana još neka utakmica, dok će u više i niže rangove ekipe sa trenutnih pozicija. 

Druga i treća opcija zahtijevale bi brojne legalne izazove, a jedan od osnovnih problema za klubove predstavlja zarada. Prekid možda neće toliko uticati na najveće klubove, dok bi niželigaši mogli strahovati za opstanak bez kontinuiranih prihoda.

Takođe, u neugodnoj situaciji su i igrači kojima ugovor ističe na ljeto jer možda neće postojati mogućnost da pronađu novi angažman u dogledno vreme.

euro1

Najveći problem predstavlja Evropsko prvenstvo, pošto je turnir u 12 evropskih zemalja zakazan od 12. juna do 12. jula i njegova sudbina je neizvesna. Djeluje najrealnije da bude otkazan i pomjeren za sljedeću godinu, pošto još nisu poznati svi učesnici.

Ukoliko bi Uefa prekinula Ligu šampiona i Ligu Evrope, po okončanju trenutne situacije, stvorio bi se prostor da se nacionalna prvenstva završe u skraćenom obliku.

Učitaj još novosti