13. 03. 2020 - 14:46
NAJBOLJE VJEŽBE ZA TRBUŠNJAKE: Za nekoliko dana će vam svi...
907
Shares
NAJBOLJE VJEŽBE ZA TRBUŠNJAKE: Za nekoliko dana će vam svi zavidjeti, PROBAJTE!

NAJBOLJE VJEŽBE ZA TRBUŠNJAKE: Za nekoliko dana će vam svi zavidjeti, PROBAJTE!

13. 03. 2020 - 14:46
0
Shares

Kako do trbušnih mišića i koje su najbolje vježbe za trbušnjake finjak portal trbušnjaci savršeno tijelo slaven vico izgled slaven vico

U nastavku teksta tako možeš pročitati: da li je za izgradnju savršenih trbušnih mišića važnija prehrana ili tjelovježba, ima li razlike između muških i ženskih trbušnih mišića, koje su najbolje vježbe za trbušnjake te kakvu prehranu prakticirati, koliko je vremena potrebno za savršene trbušnjake, itd.

Da li je za savršene trbušnjake važnija prehrana ili tjelovježba?

Teoretski gledano, naše tijelo se sastoji od mišića, koji su nažalost kod mnogih prekriveni masnim naslagama. Dosljedno tome, bilo bi logično da svatko od nas već sada posjeduje trbušne mišiće, ali oni nisu vidljivi zbog masnih naslaga. No, je li tome zbilja tako?

Poznato je kako masne naslage moramo skidati promjenom prehrane, a tjelovježba tu služi samo kao pomoć u procesu. Zbog toga, prvo pitanje za Slavena jest: koliku ulogu ima prehrana u postizanju savršenih trbušnjaka? Evo što kaže:

“Možete imati nevjerojatno dobar izgled trbušnih mišića i raditi na tisuće trbušnjaka, ali ako su prekriveni debelim slojem masnih naslaga, nikada ih nećete vidjeti.

Kako biste se riješili tog viška, uz same treninge potrebna je izbalansirana prehrana. Prehrana je ključ postizanja forme iz snova!

trbusnjaci

Sam trening neće vam donijeti ni upola dobre rezultate, kao što biste imali uz pravilno balansiranu prehranu. Ne postoje vježbe kojima možete sagorjeti salo na točno određenom mjestu.

Nema potrebe da radite tisuće trbušnjaka misleći da ćete se riješiti masnih naslaga s trbuha. Ono što morate napraviti je sagorjeti višak tjelesnih masnoća. To ćete postići odgovarajućim treningom u teretani i kardio aktivnostima koje će vam pomoći da oblikujete tijelo i smanjite višak masnih naslaga.”

Kako do trbušnih mišića i koje su najbolje vježbe za trbušnjake finjak portal trbušnjaci savršeno tijelo slaven vico izgled

Prehrana je ključ postizanja forme iz snova
 
Ima li razlike između muških i ženskih trbušnih mišića?

Trbušne mišiće puno češće viđamo kod muškaraca, nego kod žena. Znači li to da žene teže dolaze do trbušnih mišića? Postoji li neka genetička predodređenost kada su u pitanju trbušni mišići?

trbusnjaci2

“Razlika između muških i ženskih mišića nema, tako da nema razlike ni u trbušnim mišićima.

Razliku u izgledu trbušnjaka može činiti jedino genetika. Neki ljudi imaju izražena 4 trbušnjaka, neki 6, a neki čak po 8 vidljivih trbušnjaka. Sam oblik trbušnih mišića ne može se mijenjati, ali može njegova veličina i izraženost.

Žene dakle, mogu imati podjednako impresivne trbušne mišiće. Najveću razliku u veličini mišića čini što žene teže stječu mišićnu masu, ponajviše zbog razine testosterona.

Testosteron je prvenstveno muški spolni hormon koji muškarcima daje prednost u stjecanju veće mišićne mase u odnosu na žene. Žene ga također imaju, ali u znatno manjoj mjeri”, pojašnjava Slaven Vico.

Kako do trbušnih mišića i koje su najbolje vježbe za trbušnjake finjak portal trbušnjaci savršeno tijelo slaven vico izgled trbuh

Nema potrebe da radite tisuće trbušnjaka
 
Kako izgleda prehrana za savršene trbušnjake?

Prethodno smo zaključili kako vježbe za trbušnjake nisu dovoljne, već pažnju treba posvetiti i pravilnoj prehrani. Pitanje je koju prehranu prakticirati i da li postoji nešto što treba obavezno izbaciti iz prehrane? Evo koja je, prema Slavenovom mišljenju, tajna prehrane za super trbušne mišiće:

“Rješavanje viška masnih naslaga postiže se pravilnom prehranom. Ukoliko ste unijeli više kalorija nego što ste ih potrošili, ne čudite se ako vidite “šlaufe” oko trbuha. Zbog toga, potrošnja kalorija mora biti veća od unosa kalorija.

Jedite pet do šest malih, dobro izbalansiranih obroka u razmaku od tri do četiri sata.

Uvijek nastojte pripremati svoje obroke unaprijed, jer ukoliko vas glad uhvati bez pripremljenih obroka lako ćete se odlučiti za nešto što nije dobro za vas.

Svaki obrok trebao bi se sastojati od nekih izvora proteina (meso, bjelanjci, riba, whey, mladi sir). Izbacite svu brzu hrani i sokove. Jednom tjedno bih preporučio da se uzme slobodan obrok po želji bez ograničenja u količini.

Dodaci prehrani, kao što i samo ime govori, nikada neće moći zamijeniti pravilno izbalansiranu prehranu, ali mogu pripomoći u postizanju željenih ciljeva.”

Kako do trbušnih mišića i koje su najbolje vježbe za trbušnjake finjak portal trbušnjaci savršeno tijelo slaven vico izgled trbušnjaci

Slaven: Uvijek nastojte pripremati svoje obroke unaprijed

Koje su najbolje vježbe za trbušnjake?

Nakon prehrane, dolazimo do drugog važnog čimbenika super trbušnjaka, a to je vježbanje. Zanimalo nas je koje su najbolje vježbe za trbušnjake? Koliko često treba trenirati trbušnjake i treba li priključiti i ostale skupine mišića?

“Preporučio bih da trening trbušnjaka radite 3 puta tjedno. To će biti dovoljno kako bi se pokrenuo cijeli proces. Podijelite ih na donje, gornje i bočne trbušne mišiće.

Ne postoji najbolja vježba za trbušne mišiće. Kombinirajte različite vrste trbušnjaka, od kojih će svaka vježba biti korisna za jedan od mišića.

Velika zabluda, kada je riječ o vježbanju trbušnih mišića, jest da što više vježbamo tu grupu mišića, ti će se trbušnjaci prije vidjeti. Naprotiv, kao i svim ostalim mišićima u tijelu, i trbušnjacima treba adekvatan odmor“, objašnjava Slaven.

Koliko je vremena potrebno za izgraditi trbušne mišiće?

Za kraj, preostalo nam je pitanje vremena potrebnog za izgradnju trbušnih mišića. Ako redovito prakticiramo vježbe za trbušnjake i hranimo se zdravo, da li to znači da možemo prve rezultate očekivati unutar mjesec dana? Evo što kaže Slaven:

“Jedno od najčešćih pitanja rekreativaca koji kreću s promjenama svojeg tijela jest upravo: Koliko će mi trebati vremena da dođem do cilja?

Neki od čimbenika koji utječu na brzinu transformacije su: omjer mišićne i masne mase u tijelu, vrsta metabolizma, godine, broj treninga i sl.

Prvi ozbiljniji rezultati se vide nakon 4 tjedna, i naravno svaki idući tjedan rezultati postaju sve bolji. Uz dobro balansiranu prehranu i treninge mogu se postići odlični rezultati za 8 do 12 tjedana.

Nažalost, do super trbušnjaka se ne može uz malo vježbe. Kao u svemu u životu, tako i u izgradnji tijela, strpljivost i dosljednost predstavljaju ključ uspjeha.

trbusnjaci11

Dajte sve od sebe u svojim treninzima i ne zaustavljajte se dok ne postignete sve što želite. Držite se ovih pravila i budite sigurni da ćete postići izvrsne rezultate.”

Veliko hvala Slavenu što je izdvojio svoje vrijeme i odgovorio nam na pitanje kako do savršenih trbušnih mišića, odnosno koje su najprikladnije prehrambene navike i vježbe za trbušnjake. Ako imaš kakvo pitanje, napiši ispod u komentare. Ako tražiš više savjeta za izgradnju super tijela klikni na našu rubriku Zdrav Život.

Učitaj još novosti