12. 03. 2020 - 16:07
Ko je sad kriv gospodo: Realova zvijezda molila da ga ne šalju...
907
Shares
Ko je sad kriv gospodo: Realova zvijezda molila da ga ne šalju u žarište korone! SAD JE KASNO ZA SVE

Ko je sad kriv gospodo: Realova zvijezda molila da ga ne šalju u žarište korone! SAD JE KASNO ZA SVE

12. 03. 2020 - 16:07
0
Shares

Danima je trajao Evroligin cirkus oko odigravanja utakmica i na kraju je Amerikanac zaražen iako je apelovao da se meč ne igra

Ko je sada kriv, gospodo iz Evrolige? Realov košarkaš je molio da ga ne šaljete u žarište korone

Real Madrid je potvrdio da jedan od njegovih košarkaša zaražen korona virusom, a španski mediji su vrlo brzo provalili da je u pitanju krilo Trej Tompkins.

On je smješten u karantin, a zbog njega i cijela košarkaška i fudbalska sekcija Realovih igrača moraju u izolaciju kao potencijalno inficirani.

Tompkins je jedan od hiljada ljudi u Evropi zaraženih opasnim virusom i dijeli njihovu sudbinu. Reklo bi se da nije imao sreće kao i mnogi drugi zaraženi, ali ovdje možda nije baš sve bilo pitanje sreće. Ovdje je bilo mnogo i do zdravog razuma. 

lik

Foto:Printscreen

Sumnja se da je Tompkins zaražen na Realovom evroligaškom gostovanju pre 10 dana protiv Olimpije u Milanu. Već tada su Milano i pokrajina Lombardija bili žarište korona virusa u Evropi i destinacija za striktno izbjegavanje. Ipak, nemušto rukovodstvo Evrolige koje ne zna da se ponaša, ni da djeluje ni u mnogo bezazlenijim situacijama, je po svaku cijenu želilo da se nastavi sa takmičenjem i Realova ekspedicija je bila prinuđena da gostuje u Milanu. Doduše, pred praznim tribinama. Ali tranzit, smeštaj, hrana, kontakti i sve ostalo što je pratilo njihovo gostovanje u Milanu su predstavljali rizik.

Ironija je da je upravo Trej Tompkins na Tviteru bio jedan od najglasnijih uči meča da se izbjegne gostovanje u Milanu.

“Zašto ne možemo da igramo na neutralnom terenu? Ovaj virus je ozbiljna stavr… Zato vas molim da ga tako ozbiljno i shvatimo”, napisao je Tompkins 1. marta dok se većalo da li će Kraljevski klub po naređenju Evrolige morati da otputuje u Milano.

Razumno je rezonovao i apelovao, ali zdrav razum i rukovodstvo Evrolige odavno ne idu jedno uz drugo… Uzalud je Tompkins koristio medicinske maske i rukavice kao što se može vidjeti na slikama iz Milana koje je tada na društvenim mrežama objavio njegov saigrač Rudi Fernandez.

lik1

Foto:Prinstcreen

Preduzeo je Tompkins sve mere, čak se nije ni rukovao sa igračima Milana, pozdravio ih ramenom, ali očigledno nije imao sreće da izbjegne virus.

Nadamo se da će se oporaviti i da virus neće ostaviti nikakve posljedice na njega, a bahatim ljudima iz Evrolige je ovo za nauka da ponekad čuju glas sportista i da malo više prate sport od kojeg su se odrodili i sve posvetili finansijskom interesu.

Učitaj još novosti