09. 03. 2020 - 19:55
AU, HRVAT OTKRIO NOVAKOVU TAJNU! Đoković TO DOBIJA pred svaki...
907
Shares
AU, HRVAT OTKRIO NOVAKOVU TAJNU! Đoković TO DOBIJA pred svaki meč i SKUPO PLAĆA!

AU, HRVAT OTKRIO NOVAKOVU TAJNU! Đoković TO DOBIJA pred svaki meč i SKUPO PLAĆA!

09. 03. 2020 - 19:55
0
Shares

Vedran Martić pobjedom je debitovao na klupi hrvatske teniske reprezentacije, s kojom je izborio plasman na završni turnir u Madridu Hrvat je pričao kako su se stvari u tenisu promijenile, posebno kada se radi o pripremi mečeva i analazi rivala, pa je pomenuo Novaka Đokovića, prvog tenisera svijeta.

320883-cilic-f320883-cilic-f

- Nikad nije dovoljan jedan meč da biste stekli potpunu sliku o suparniku. Zato ja gledam i izvlačim gdje ovaj dobro servira, kada više greši, kakve mu lopte prave problem i slično. Na sreću, danas postoji "Tennis TV", na kom možete da gledate mnogo mečeva unazad. Dok sam radio s Goranom Ivaniševićem, imali smo bilješke o svakom rivalu, a danas postoji televizija - rekao je 53-godišnji Martić za "Večernji list".

U košarci postoji program (Sinergy) koji trenerima pruža nebrojene mogućnosti analize suparnika. Postoji li takvo nešto u tenisu?".

Odgovorio hrvatskog selektora je na ovako:

- U posljednje vreme pojavljuju se ljudi koji se samo time bave i jako skupo naplaćuju takve usluge. Đoković ima servis koji mu uoči svakog sljedećeg meča dostavlja analizu sljedećeg rivala. I neki drugi vrhunski igrači počeli su koristiti servise koji dostavljaju takve uvide - otkrio je Vedran Martić.

Podsjećanja radi, zbog koronavirus otkazan je masters u Indijan Velsu, pa tokom naredne nedjelje nećemo gledati Novaka Đokovića na terenu. 

Novi.ba/Informer

Učitaj još novosti