09. 03. 2020 - 16:13
KORONA IZAZVALA HAOS NEVJEROVATNIH RAZMJERA Odgađa se jedan od...
907
Shares
KORONA IZAZVALA HAOS NEVJEROVATNIH RAZMJERA Odgađa se jedan od najjačih evropskih šampionata do daljnjeg, otkazan „peti Grand Slam“ sezone! NIKO NE MOŽE DA VJERUJE ŠTA ĆE BITI S EUROM

KORONA IZAZVALA HAOS NEVJEROVATNIH RAZMJERA Odgađa se jedan od najjačih evropskih šampionata do daljnjeg, otkazan „peti Grand Slam“ sezone! NIKO NE MOŽE DA VJERUJE ŠTA ĆE BITI S EUROM

09. 03. 2020 - 16:13
0
Shares

Koronavirus nastavlja harati, a sport polako, ali sigurno pada u drugi plan.


Širenje koronavirusa ne jenjava. Štoviše, stvari postaju alarmantnije poglavito u Italiji koja je postala druga država s najviše zaraženih, a i broj umrlih raste, iako se napominje da nema razloga za uzbunu. Sport polako, ali sigurno pada u drugi plan, a Talijanski nogometni savez uskoro će donijeti odluku hoće li se sve utakmice Serie A odgoditi na narednih mjeseca dana.

Kako prenose svi relevantni talijanski mediji, tamošnji ministar sporta Vincenzo Spadafora već je ranije najavio da bi utakmice mogle biti odigrane iza zatvorenih vrata, dakle bez gledatelja, a nove vijesti idu i korak dalje.

15837395712037

Predsjednik talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina najavio je da će u utorak (10. ožujak) biti odlučeno hoće li Serie A biti nastavljena s utakmicama iza zatvorenih vrata ili će se u potpunosti prekinuti sve aktivnosti do travnja, dakle na punih mjesec dana.

Štoviše, ako se ovo dogodi, Talijani će tražiti odgodu Europskog prvenstva koji djelomice organiziraju (grad Rim) jer će im se prvenstvo u tom slučaju oduljiti i na mjesec lipanj. Međutim, prenosi talijanski novinar Nicolo Schira, to bi značilo potencijalnu odgodu i za 2021. godinu, a to bi mogli izvesti tek ako im se priklone i Nijemci te Francuze u kojima se također širi koronavirus, ali ne tolikom brzinom kao na Čizmi.

Vrijedi spomenuti da je Italija pokrenula karantenu za 16 milijuna ljudi, uglavnom na sjeveru zemlje kako bi što ranije okončala borbu s COVID-19 virusom. Nitko ne smije napuštati pokrajine Lombardiju, Veneto i još nekoliko susjednih pokrajina uključujući gradove Parmu, Modenu i Padovu.

Dodajmo da bi se utakmice Lige prvaka PSG-Dortmund i Barcelona-Napoli mogle odigrati bez gledatelja.

Nije samo Italija zahvaćena, kao što smo spomenutli. Koronavirus je prošlog tjedna stigao i u Sjedinjene Američke Države, a zbog toga je otkazan teniski turnir u Indian Wellsu, odmilja zvan i kao „peti Grand Slam sezone“.

„Razočarani smo zato što se turnir neće održati, ali zdravlje i sigurnost zajednice i navijača, kao i igrača, volontera, sponzora, zaposlenika i svih uključenih u događaj su od primarne važnosti“, rekao je Tommy Haas, bivši tenisač i jedan od glavnih operativaca turnira.

Novi.ba/Germanijak

Učitaj još novosti