09. 03. 2020 - 12:51
Dalić objavio popis za predstojeće utakmice: ''Namjerno smo...
907
Shares
Dalić objavio popis za predstojeće utakmice: ''Namjerno smo stavili toliko igrača''

PRED DUELE SA ŠVICARSKU I PORTUGAL

Dalić objavio popis za predstojeće utakmice: ''Namjerno smo stavili toliko igrača''

09. 03. 2020 - 12:51
0
Shares

Tri mjeseca uoči predstojećeg Eura 2020. selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je prvi popis reprezentativaca u ovoj godini. Pred Hrvatskom su ovog mjeseca dvije jake prijateljske provjere protiv Švicarske (26. 3.) i Portugala (30. 3.) na turniru u Kataru.

Barem je takav plan jer znamo da širenje koronavirusa po svijetu odgađa mnoge sportske događaje. Zasad ide sve po planu, osim što u Katar možda neće moći naši nogometaši koji igraju u Italiji. Katar, je, naime, uveo dvosedmičnu karantenu za sve koje dolaze iz te zemlje, koja je uz Kinu najviše pogođena koronavirusom.

Marcelo Brozović, Mario Pašalić i Ante Rebić igraju u Lombardiji, koja je postala velika karantena, a tu je i Milan Badelj. 

"Na popisu su, znači da idu, ali situacija se prati", odgovorio je na to pitanje glasnogovornik Tomislav Pacak.

Dalić je na popis stavio najjače snage i poručio kako se ponašaju kao da će svi moći igrati te da će se turnir održati prema planu.

"Iskreno se nadam da će do toga doći, da neće biti otkazivanja, ali pamtit ćemo tijek situacije i tako se ponašati. Stavljali smo velik broj igrača na pretpozive ako se dogodi nešto na što ne možemo utjecati."

Koliko vam sve remeti ova situacija?

"Ne remeti ništa, ja se ponašam kao da će biti sve OK. Ako ne bude, onda ćemo reagirati."

Šta Dalić očekuje vidjeti u ove dvije utakmice.

"Moj je plan dati svima šansu da igraju, da dobiju minute i da se ponovno okupimo, da vidimo igrače i u kakvom su stanju. Dogovor s njim (Kalinić, op. a.) jest da ako ne bude branio, zamijenit ćemo ga Grbićem. Pokušat ćemo neke sisteme i vidjeti što možemo napraviti. Nemamo puno vremena ni kasnije i moramo sve iskoristiti."

Hrvatski nogometaši ovog proljeća imaju puno bolju minutažu nego najesen.

"Imamo bolju situaciju, ne možemo mi to mijenjati. Najvažnije da do Eura dođu svi spremni. Rekao sam da nekima mogu progledati kroz prste manje minutaže, ovim mlađima baš i ne. Imamo igrača koji se nameću, to je dobro za budućnost. Neću previše odstupati od svojih principa i igrača koji su iznijeli kvalifikacije."

Šta ako dođe do odgode turnira u Kataru, imate li plan B?

"Koliko ja znam, nema neke odluke, situacija se mijenja. Ali nema odluke, ne mogu imati stav o tome jer ne znam i nisam kompetentan. Ponavljam, radimo kao da će sve biti u redu."

Popis za Švicarsku i Portugal

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Toulouse), Simon Sluga (Luton Town)

Odbrana: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Mile Škorić (Osijek), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Borna Barišić (Rangers), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Dario Melnjak (Rizespor)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta)

Napad: Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo)

Pretpoziv: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Celta), Ivo Grbić (Lokomotiva), Josip Juranović (Hajduk), Domagoj Bradarić (Lille), Filip Benković (Bristol City), Mislav Oršić (Dinamo), Mirko Marić (Osijek) i Antonio Mirko Čolak (Rijeka)

Učitaj još novosti