07. 03. 2020 - 14:06
NOVAKU ĐOKOVIĆU uručen trofej za NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU...
907
Shares
NOVAKU ĐOKOVIĆU uručen trofej za NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU SRBIJE , simbolično u prostorijama Olimpijskog komiteta

NOVAKU ĐOKOVIĆU uručen trofej za NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU SRBIJE , simbolično u prostorijama Olimpijskog komiteta

07. 03. 2020 - 14:06
0
Shares

 

Novak Đoković, najuspješniji sportista Srbije, olimpijac i prvi reket svijeta juče je posjetio olimpijsku kuću u Beogradu gdje su ga dočekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, predsjednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki. Tom prilikom Đokoviću su uručeni trofeji za najuspješnijeg sportistu godine a koji mu zbog obaveza nisu ranije dodeljeni.

Rukovodstvo je sa Đokovićem razgovaralo i o njegovim pripremama i planovima za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon prijema, trofeje za najuspješnijeg sportistu godine (2014, 2015, 2018, 2019. godine) Novaku je uručio predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković koji je tom prilikom rekao: „Novak Đoković je u ovu kuću dobrodošao uvijek jer je svakim svojim uspjehom, rezultatom i ponašanjem i na terenu i van njega to zaslužio. Posebno sam oduševljen njegovim ophođenjem, izjavama i riječima koje bira i kada je u najtežim situacijama. To su prave olimpijske vrijednosti i na tome mu iz sveg srca čestitam“.

novakkkkk


„Zadovoljstvo mi je što sam u Olimpijskom komitetu Srbije, koji smatram ne samo svojom kućom, već kućom svakog sportiste u našoj zemlji. Olimpizam je srž sporta koji dijeli poruke jednakosti, fer-pleja, u kojima svako ima šansu da pobjedi poštujući sportska pravila i olimpijski duh. Tih poruka se mi sportisti stalno držimo, ali je svakako dobro da ih se podsjetimo u periodu kada se pripremamo za Igre u Tokiju“, rekao je Đoković zahvalivši se na izuzetnom gostoprimstvu.

„Hvala na strpljenju i na tome što ste mi sačuvali sve ove trofeje. Drago mi je što sam ovdje i potrudiću se da ubuduće što češće svraćam u Olimpijski komitet, među sportiste, među ljude sa kojima imam odlično razumjevanje i dobru energiju“, rekao je Đoković.
Izvor: alo.rs

Učitaj još novosti