29. 02. 2020 - 15:32
SLAVLJE U KOMŠILUKU: Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog...
907
Shares
SLAVLJE U KOMŠILUKU: Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva

SLAVLJE U KOMŠILUKU: Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva

29. 02. 2020 - 15:32
0
Shares

Hrvatska je dobila domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine zajedno s Norveškom i Danskom, jednoglasno je danas u Kairu odlučio Upravni odbor Svjetske rukometne federacije (IHF).

Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik s jedne strane, Kopenhagen i Herning, s druge te Trondhajm, Stavanger ili Dramen, odnosno Oslo s treće strane bit će domaćini takmičenja, objavio je Hrvatski rukometni savez.

873x400-2

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, a prema planu organizacije samog takmičenja, četiri grupe predtakmičenja održavale bi se u Hrvatskoj, a po dvije u Danskoj i Norveškoj.

U drugom krugu takmičenja postoje četiri glavne grupe te "President kup". Hrvatska je i tu prošla najbolje jer je dobila dvije glavne grupe i "President kup", a Danska i Norveška po jednu.

Dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u Hrvatskoj. Dva četvrfinala i jedno polufinale igrat će se u Danskoj, dok će se preostale utakmice, kao i finale igrati u Norveškoj. Oslo će biti domaćin finalne utakmice.

 

Novi.ba/Avaz

Učitaj još novosti