29. 02. 2020 - 12:07
Samo riječi hvale za bh. golmana: Kenan Pirić prvo ime...
907
Shares
Samo riječi hvale za bh. golmana: Kenan Pirić prvo ime Maribora u nastavku sezone

Samo riječi hvale za bh. golmana: Kenan Pirić prvo ime Maribora u nastavku sezone

29. 02. 2020 - 12:07
0
Shares

Bh. golman Kenan Pirić izborio se ove sezone za mjesto prvog golmana Maribora i kako sezona odmiče brani u sve boljoj formi.

Slovenci imaju samo riječi hvale za nekadašnjeg golmana tuzlanske Slobode, a posebno nakon utakmice protiv Mure nakon koje se Pirić našao u timu kola zbog svojih sjajnih intervencija. Maribor je u gostima slavio sa 2:1 protiv Mure, a Pirić je bio jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf.

screenshot-9

Pirić je odlično ušao u drugi dio sezone slovenske lige, a mediji u ovoj zemlji imaju samo riječi hvale za bh. reprezentativca. On je s gola "izbacio" iskusnog golmana Jasmina Handanovića koji je godinama bio prvi izbor u Mariboru.

No, Pirić se itekako nametnuo treneru Darku Milaniću koji je nakon pobjede protiv Mure hvalio bh. golmana, te je poručio da on svojom formom i odbranama daje dodatnu sigurnost ostatku ekipe.

"Forma svakog igrača je itekako bitna. Potreban je mir i dosta strpljenja da se izgradi sve ono što je potrebno za samopouzdanje golmana i kada on pronađe svoj mir i formu onda to daje sigurnost ekipi. Pirić je na jesen imao nekih problema zbog čega je Handanović branio, ali sada je u odličnoj formi i to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Odličan je i u igri nogu jer je vrlo precizan i dovoljno miran. Dobro obavlja svoj posao i vidi se da itekako uči na greškama i vrijedno radi", rekao je Milanić.

Pirić je u dosadašnjem dijelu Prve lige branio na 17 mečeva, primio je 20 golova i pet puta je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Novi.ba/SportSport

Učitaj još novosti