28. 02. 2020 - 12:42
PUNIH OSAM MJESECI NISU IMALI POBJEDU, a sad je Osim OBEĆAO...
907
Shares
PUNIH OSAM MJESECI NISU IMALI POBJEDU, a sad je Osim OBEĆAO NEŠTO ŠTO JE OBRADOVALO SVE NAVIJAČE ŽELJE

PUNIH OSAM MJESECI NISU IMALI POBJEDU, a sad je Osim OBEĆAO NEŠTO ŠTO JE OBRADOVALO SVE NAVIJAČE ŽELJE

28. 02. 2020 - 12:42
0
Shares

Fudbalski klub Željezničar gostovat će u subotu u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kod Zvijezde 09 u Ugljeviku.

Uoči polaska u Ugljevik održana je konferencija za medije, a trener Željezničara Amar Osim obratio se prisutnim predstavnicima medija.

Željezničar uoči gostovanja kod Zvijezde 09 ima mnogo problema s povredama.

osim

"Kako se testiraju bolesni igrači? Na to ih nismo testirali (koronavirus), ali ima bolesnih. Bilo je čitavu heftu, neke nećemo voditi. Neke vodimo, iako su hafifni. Što sam raspoložen za ove izraze danas. Da li će se razboliti, ili će se neki osjećati bolje to ne znamo. Ne vjerujem da je tendencija baš pozitivna. U Zvijezdi je puno igrača koji su bolesni isto, ali nemamo prostora da odigramo utakmicu neki drugi dan zbog gustog kalendara. Nemoguće je ne završiti prije naredne sedmice kada se igra posljednje kolo i kada treba utvrditi kalendar prije sljedeće faze takmičenja", rekao je Osim.-

Ističe kako Semir Štilić nije trenirao tri dana, ali da će putovati s ekipom u Ugljevik.

"Štilić nije trenirao tri dana, ali ćemo ga povesti, Jovanović nije trenirao tri dana i nećemo ga povesti. Alispahić nije trenirao nikako, ali ćemo ga povesti zbog klupe. Pavić je loš, haman za sveštenika. Loš, baš loš. Nismo ga vidjeli već pet dana. Šta će do sutra biti ne znam stvarno", istaknuo je Osim.

Trener Željezničara je rekao da još uvijek ne razmišlja o duelu u četvrtfinalu Kupa BiH s Borcem.

"Uvijek igramo da pobijedimo, pa tako i sutra. Prilika da pobijedimo nekoga nakon par mjeseci. Nismo pobijedili od kraja novembra nikoga. Mi tako shvatamo utakmicu, želimo osvojiti bodove i dobiti dodatno samopouzdanje za sljedeće utakmice. O utakmici u srijedu uopće ne razmišljamo. Želimo sutra što bolji rezultat izvući. Razmišljat ćemo kada završi utakmica sutra", rekao je Osim.

zeljoo

U Ugljevik će putovati i Edin Mujić, junior koji je jučer sa Željezničarom potpisao ugovor na tri godine.

"Sve što imamo igrača na raspolaganju putovat će u Ugljevik. Ide i junior koji je jučer potpisao ugovor. Imamo dva igrača koji su povrijeđeni i imamo dva koji su potpuno u autu. Jedan nema pravo, jedan je rekovalescent, a svi ostali idu. Ima li pozitivna stvar? Prestao je snijeg padati na Romaniji i očistili su dobro. Pozitivna stvar. Pozitivno je što smo već odigrali jednu utakmicu u uslovima koji nas očekuju sutra. Uvijek je bolje igrati kada imaš neku pripremu, neko iskustvo s tom vrstom utakmica. To je dobra stvar. Teren kakav god da bude neće nam biti iznenađenje. Imamo jednu utakmicu iza nas i ako smo pametni pomoći će nam u rješavanju problema na koje ćemo sutra naići", istaknuo je Osim.

Utakmica između Zvijezde i Željezničara igra se u subotu u 14:30 sati.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti