27. 02. 2020 - 11:23
NOVAK U PROBLEMU NAKON OVOG POTEZA NADALA: Španac je uradio...
907
Shares
NOVAK U PROBLEMU NAKON OVOG POTEZA NADALA: Španac je uradio nemoguće

NOVAK U PROBLEMU NAKON OVOG POTEZA NADALA: Španac je uradio nemoguće

27. 02. 2020 - 11:23
0
Shares

Rafael Nadal se plasirao u četvrtfinale Akapulka posle pobede nad Miomirom Kecmanovićem od 6:2, 7:5.

Nadali smo se možda i srpskom četvrtfinalu u Meksiku, ali su i Kecmanović, a prije toga i Lajović doživjeli poraze, pa će umjesto njih taj meč igrati Nadal i Kvon. Španac je u meču sa srpskim teniserom briljirao i izvodio nemoguće poteze što samo pokazuje u koliko je dobroj formi, što može biti problem za Novaka Đokovića.

Kecmanović nije imao lak zadatak, a Nadal mu je odmah stavio do znanja šta ga čeka. Već na startu je napravio dva vezana brejka i poveo sa 5:0: Kecmanović je uspio da sačuva čast u prvom setu osvajanjem dva gema,. ali je Nadal zatim bio siguran i potvrdio osvajanje 1. seta sa 6:2.  U drugom setu je viđena velika borba ali je Nadal ipak došao do 6:5, a potom i do dvije meč lopte na servis Kecmanovića, od kojih je prvu iskoristio i plasirao se u četvrtfinale

Nadal je tokom meča izvodio neke nevjerovatne poteze, a posebno spektakularan bio je jedan u završnici drugog seta, kada je vratio servis na nevjerovatan način, a zatim poslije smeča Kecmanovića odigrao možda i potez dosadašnjeg dijela sezone, jer je takvu loptu iz defanzivnog položaja, nekoliko metara udaljen od osnovne linije, vratio poput rakete u polje srpskog igrača koji je mogao samo u neverici da čestita rivalu.

Ovo može biti problem i za najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića koji trenutno nastupa na turniru u Dubaiju gdje je izborio plasman u četvrtfinale ali ono što brine Noletove fanove je činjenica da bi Bik sa Majorke već od nedelje mogao da se vrati na tron ATP liste. Trenutno je Đoković na prvom mjestu ima 9.720 bodova, što je 325 poena više od ljutog rivala.

Ako se najbolji srpski teniser plasira u polufinale Dubaija, sačuvaće prvo mjesto bez obzira na rezultat Španca u Meksiku. Sa druge strane, ukoliko Novak ispadne u četvrtfinalu ili ranije, a Nadal osvoji Akapulko, Rafa će se vratiti na tron ATP-a.

Đoković danas igra duel četvrtfinala protiv mladog ruskog tenisera Karena Hačanova koji će, po svemu sudeći, odlučivati o tronu ATP liste. 

Meč počinje u 16 časova.

Učitaj još novosti