27. 02. 2020 - 10:06
LUKA DONČIĆ ISPISAO NBA POVJEST: Ovo ulazi u rubriku...
907
Shares
LUKA DONČIĆ ISPISAO NBA POVJEST: Ovo ulazi u rubriku 'vjerovali ili ne'

LUKA DONČIĆ ISPISAO NBA POVJEST: Ovo ulazi u rubriku 'vjerovali ili ne'

27. 02. 2020 - 10:06
0
Shares

Slovenski wunderkind, 20-godišnji Luka Dončić, i dalje radi čuda u NBA ligi i svakom novom utakmicom daje do znanja da je on taj “izabrani”. To je napravio u noći sa srijede na četvrtak u pobjedi Dallasa nad San Antonijom 109:103 u teksaškom derbiju najjače lige svijeta.

Dončić je ostvario 13 triple-double učinak u ovoj sezoni i u pobjedu svojih Dallas Mavericksa nad Spursima upisao 26 koševa (šut iz igre 10/25, trice 3/11), 10 skokova i 14 asistencija. Ovim triple-doubleom postao je najbolji igrač u NBA ligi u toj kategoriji, a Slovenac se triple-doubleom protiv Spursa upisao u povijest Mavsa, ali i lige općenito, piše Yahoo NBA.

Dva dana prije američke punoljetnosti, 21. rođendana, ostvario je ukupno 21 triple-double u NBA karijeri, prenosi ESPN.

Tako je izjednačio povijesni rekord Dallasa, koji je do sada držao bivši NBA košarkaš Jason Kidd, koji je taj pothvat ostvario u šest sezona igranja za Dallas. Dončiću je za hvatanje ovog NBA prvaka, najboljeg rookieja, deseterostrukog All-Stara, peterostrukog najboljeg asistenta lige, dvostrukog olimpijskog prvaka, trebala samo sezona i pol, što pokazuje o kakvom čudesnom košarkašu se radi.

Učitaj još novosti