25. 02. 2020 - 21:29
Nogometni savez najavio izgradnju 105 terena, NFSBiH ranije...
907
Shares
Nogometni savez najavio izgradnju 105 terena, NFSBiH ranije obećao 15 uz pomoć UEFA-e i lokalnih zajednica

Nogometni savez najavio izgradnju 105 terena, NFSBiH ranije obećao 15 uz pomoć UEFA-e i lokalnih zajednica

25. 02. 2020 - 21:29
0
Shares

Na 19. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza donesena je odluka o izgradnji pet nogometnih terena po županiji, javlja Index.hr.


Tako će HNS podržati izgradnju čak 105 terena i time nastaviti financijska ulaganja u hrvatsku nogometnu infrastrukturu.

HNS će dati umjetnu travu, a ideja je da se kroz narednih nekoliko godina izgradi 105 terena. Hrvatski savez se nada odazivu lokalnih zajednica u ovoj akciji.

Investicija je teška oko 20 miliona eura, a jedan dio sredstava planirano je da se povuče iz UEFA-inih fondova.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, NFSBiH je davno najavio izgradnju 15 terena,a koje finansiraju UEFA i lokalne zajednice i tim projektom se hvalio na sva zvona. Dakle, HNS 105, a FSBiH 15 iz gotovo istih financijskih konstrukcija. I onda se pitamo zbog čega smo daleko iza Hrvatske. 

Općina Travnik, Općina Čapljina, Općina Konjic, Grad Široki Brijeg, Općina Hadžići, Općina Žepče, Općina Gradačac, Općina Cazin, Općina Tomislavgrad, Grad Goražde, Grad Bijeljina, Opština Istočno Novo Sarajevo, Opština Gradiška, Grad Prijedor i Grad Doboj  su odabrane zajednice gdje bi se gradio teren s vještačkom travom.

Za sada nema konkretnih informacija o tome da li je projekat uspješno okončan u svim gradovima. Koga uostalom i briga, pogotovo u godini izbora kada je glavni cilj zadržati stolice u Izvrsnom odboru.
Izvor: index.hr

Učitaj još novosti