23. 02. 2020 - 14:31
Potencijalni bh. reprezentativac: Čast mi je bilo igrati pod...
907
Shares
Potencijalni bh. reprezentativac: Čast mi je bilo igrati pod vodstvom Prosinečkog, Bajević me nije kontaktirao

Potencijalni bh. reprezentativac: Čast mi je bilo igrati pod vodstvom Prosinečkog, Bajević me nije kontaktirao

23. 02. 2020 - 14:31
0
Shares

Fudbaler Cercle Bruggea Dino Hotić dao je intervju za slovenačke medije gdje je govorio o svojoj promjeni sportskog državljanstva.

Naime, Hotić je nastupao za mlađe kategorije u reprezentaciji Slovenije, ali je promijenio svoju odluku i odlučio da nastupa za našu seniorsku reprezentaciju.

Istakao je da je bio svjestan negativnih komentara koji su uslijedili, ali da se nije previše obazirao na njih, te da je donio odluku samo zbog sebe.

d

- Mnogo toga je već rečeno. Na kraju se završilo kako se završilo i ja sam bh. rerpeezentativac. Svjestan sam bio da se mnogima nije svidjela moja odluka, no nisam to pretjerano pratio. Nisam čitao komentare niti su me oni zanimali. Uvijek se neko slaže sa vama, neko drugi ne. Svi imaju svoje mišljenje i nikada neće biti 100 posto uz vas. To nisam ni očekivao, donio sam odluku zbog sebe što je na kraju najvažnije, rekao je Hotić za medije u Sloveniji i dodao:

- Zaista sam dobro primljen u reprezentaciju BiH i osjećao sam se veoma dobro. BiH ima vrhunske fudbalere i još bolje ljude. Bili su veoma prijatni i odmah su me prihvatili svi bez ikakvih izuzetaka.

Selektor u reprezentaciji Bosne i Hercegovine mu je bio Robert Prosinečki, a Dino Hotić je istakao da ga Dušan Bajević još uvijek nije kontaktirao.

- Svaka osoba igra posebnu ulogu u vašoj karijeri i nauči vas nečemu. Veoma sam sretan i bila mi je velika čast da igram u reprezentaciji BiH pod vodstvom Roberta Prosinečkog, on je veliko ime u svijetu fudbala i to mi je dalo specijalnu motivaciju, dodao je on i istakao da ga novi selektor Dušan Bajević još uvijek nije kontaktirao.

 

Novi.Sport/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti