22. 02. 2020 - 22:36
Hotić: Odluka o promjeni sportskog državljanstva samo je moja,...
907
Shares
Hotić: Odluka o promjeni sportskog državljanstva samo je moja, to je najvažnije

Hotić: Odluka o promjeni sportskog državljanstva samo je moja, to je najvažnije

22. 02. 2020 - 22:36
0
Shares

Naš reprezentativac iz Serkl Briža Dino Hotić u intervjuu za slovenski "Siol" osvrnuo se na negativne komentare u Deželi zbog promjene sportskog državljanstva. 

- Bio sam svjestan toga, ali ne pratim to... Ne čitam komentare, niti se zamaram onima koji komentarišu. Uvijek se jedni slažu s vama, a drugi ne. Svako ima svoje mišljenje. Odluka je samo moja, to je najvažnije - rekao je Hotić, kojem se mnogo toga dogodilo u životu u posljednjih nekoliko mjeseci. 

873x400-1

Postao je otac, ostvario transfer u Belgiju, debitirao za reprezentaciju BiH... Na pitanje kakav je kontakt ostvario s Miralemom Pjanićem i Edinom Džekom, odgovara: 

- Osjećam se dobro sa saigračima u reprezentaciji. Svi su oni sjajni igrači i ljudi na mjestu. Jako su ljubazni i odmah su me prihvatili. Svi oni bez iznimke - konstatira Hotić. 

On je u januarskom prijelaznom roku iz Maribora prešao u Serkl Briž, klub koji se grčevito bori za opstanak u ligi.

- Potražnja je blia velika, ali najkonkretniji je ipak bio Serkl Briž. Nakon razgovora s menadžerom pomislio sam da je to najbolje mjesto za moj razvoj. Uvijek mislim da se neke stvari događaju s razlogom. Moja porodica je sretna i ponosna zbog mene jer znaju da se moji snovi ostvaruju. Mnogi igrači se izgube prilikom odlaska u inostranstvo. Ne želim ni sebi ni drugima da se to dogodi. Zbog toga smo taj moment pažljivo čekali - za kraj je rekao Hotić.

Novi.Sport/Avaz

Učitaj još novosti