21. 02. 2020 - 17:15
ON JE NABOLJI FUDBALER SA NAŠIH PROSTORA A NIKADA NIJE ZAIGRAO...
907
Shares
ON JE NABOLJI FUDBALER SA NAŠIH PROSTORA A NIKADA NIJE ZAIGRAO U DRESU BIH,evo zbog čega

ON JE NABOLJI FUDBALER SA NAŠIH PROSTORA A NIKADA NIJE ZAIGRAO U DRESU BIH,evo zbog čega

21. 02. 2020 - 17:15
0
Shares

 

Danas kada važi za jednog od najboljih fudbalera Atalante mnogi žale što Josip Iličić nikada nije zaigrao u dresu BiH.

Iličić je u januaru 1989. rođen u našoj zemlji, ali kada je imao samo godinu dana s majkom Josipom i bratom Igorom odselio je u Sloveniju i započeo novi život. Tu je uostalom i počeo igrati fudbal i kasnije za njega nije bilo dileme kada je morao odlučiti za koju će zemlju igrati.

Želio je Sloveniji vratiti barem djelić onoga što je pružila njemu i njegovoj porodici.

"Odrastao sam u Sloveniji, oni su mi dali sve, i logično je da igram za njih. Iako se ja osjećam i kao Hrvat, i kao Bosanac i kao Slovenac... Rođen sam u Bosni, porodica mi živi u Hrvatskoj, nije bilo kako za odabrati, ali Slovenija mi je dala sve i teško se vraćati natrag i razmišljati što bi bilo da sam odlučio drugačije", ispričao je Iličić u razgovoru za 24sata.hr.

josip-1

Otkrio je i kako je u prošlosti malo nedostajalo da dođe u Dinamo.

"Bio sam blizu Dinama, ali su odlučili da me neće uzeti... U karijeri nikad ne možeš namjestiti uvijek kako bi htio. Put me odveo na drugu stranu, puno sam toga doživio i preživio, čak sam u jednom razdoblju ozbiljno razmišljao i o prestanku igranja, ali hvala Bogu sve se poklopilo i sada sam tu gdje jesam. Sve godine igranja na visokoj razini su najbolja nagrada za uloženi trud", ističe Iličić.

Iličićev uspjeh krenuo je 2008. godine. Najprije je razmišljao da počne igrati mali fudbal, no spasio ga je Zlatko Zahović i za 80.000 eura doveo u Maribor iz kojeg je potom otišao u Italiju. Prije nego što je došao u Atalantu još je oblačio dresove Fiorentine i Palerma.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti