18. 02. 2020 - 13:27
Čelik registrira 30 igrača, od kojih su 16 novajlije a sedam...
907
Shares
Čelik registrira 30 igrača, od kojih su 16 novajlije a sedam stranci

Čelik registrira 30 igrača, od kojih su 16 novajlije a sedam stranci

FENA
18. 02. 2020 - 13:27
0
Shares

Čelik je za proljetni dio sezone u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine uputio zahtjev za registraciju ukupno 30 nogometaša, od kojih su 16 nova imena na Bilinom polju, kazala je za Fenu nova portparolka zeničkog kluba Ajna Suljić.

- Novost je da će golman Bojan Pavlović, koji je član našeg kluba zadnjih godinu dana, sada nastupati kao domaći igrač. Osim njega, bh. pasoš imaju i novajlije Mario Crnički, Drilon Cenaj, Mladen Zeljković i Nikola Gavrić, dok su sedmorica novajlija stranci u našem klubu - kaže Suljić i napominje da su turski igrači Emir Han Topcu i Egri Volkan na posudbi do ljeta.

Na posudbi je i Crnički, koji je igrač Sarajeva, kao i Ševkija Resić, koji je na jednogodišnju posudbu iz Sarajeva stigao tokom prošlog ljeta.

Sa stranim pasošima nastupat će Rus Dzhamalutdinov Tamirlan, Firat Gullu i Alim Aykut iz Turske, Nemanja Zlatković iz Srbije i Elvin Yunuzade iz Azerbejdžana, dok su tokom zimske pauze angažirali i bh. nogometaše Sanina Klarića, Nikolu Bjeloša, Mirnesa Mešića te dvojicu povratnika, Kenana Horića i Semira Bajraktarevića.

- Očekujemo da će svi oni biti registrirani i na raspolagnju treneru Umitu Ozatu već za prvu utakmicu, koju 23. februara u 14.30 sati na Bilinom polju igramo protiv mostarskog Zrinjskog. Danas smo dobili i obavijest iz Zrinjskog da će na tu utakmicu doći 170 njihovih navijača, a ne sumnjamo da će i naši navijači u velikom broju doći i podržati tim - kaže portparolka Suljić.

Čelik je u "generalci" za proljetni dio prošle subote s 1:0 porazio banjalučki Borac, a strijelac jedinog gola bio je Aidin Mahmutović. Zeničani u proljetni dio sezone ulaze sa 16 bodova i sa pretposljednjeg mjesta na tablici.

Učitaj još novosti