17. 02. 2020 - 22:28
NOVAK ĐOKOVIĆ IZGUBIO TITULU: Čitav svijet u ŠOKU! Pa je li...
907
Shares
NOVAK ĐOKOVIĆ IZGUBIO TITULU: Čitav svijet u ŠOKU! Pa je li ovo moguće?!

NOVAK ĐOKOVIĆ IZGUBIO TITULU: Čitav svijet u ŠOKU! Pa je li ovo moguće?!

17. 02. 2020 - 22:28
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dobitnici priznanja Hamilton i Mesi bili su u konkurenciji sa Rafaelom Nadalom, Elijudom Kipčogeom, Tajgerom Vudsom i Markom Markezom.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi proglašen je najboljim sportistom u izboru Laureus akademije za 2020. godinu. On ovu nagradu nije osvojio sam, već zajedno sa Luisom Hamiltonom jer je na gala večeri u Berlinu Hamilton dobio jednak broj glasova.

Argentinac je postao prvi fudbaler koji je dobio ovo priznanje i, mada nije bio na ceremoniji, rekao je da mu je čast što je iz kolektivnog sporta, a dobio je pojedinačnu nagradu.

On je do sada za Laureus priznanje bio nominovan pet puta i sada je prvi put dobio, a nedavno je po šesti put dobio Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera planete. S druge strane, Hamilton je dominaciju u svom sportu potvrdio šestom titulom u Formuli 1.

Mesi je u 2020. došao i do 500. pobjede sa Barselonom, a trenutno predvodi svoj klub u golovima i asistencijama u ligi.

lewis-hamilton

- Hvala Laureus sportu na ovoj nevjerovatnoj nagradi za sportistu godine. Samo kad pomislim da je moje ime u istoj ravni sa legendama koje su osvajale ovo priznanje prije mene, čini me skromnijim. Hvala još jednom - napisao je Hamilton.


Njih dvojica su naslijedili priznanje od Novaka Đokovića koji je ovo priznanje do sada u karijeri dobijao četiri puta, uključujući i prošlu godinu.


Inače, Hamilton i Mesi su bili u konkurenciji sa Rafaelom Nadalom, Elijudom Kipčogeom, Tajgerom Vudsom i Markom Markezom.


U ostalim konkurencijama, među damama je pobijedila Simon Bajls, gimnastičarka iz SAD, biciklista Egan Bernal je napravio proboj godine. Sofija Florš, koja je prije godinu i po dana imala tešku nezgodu u Formuli je nagrađena za povratak godine.

Tim Španije koji je osvojio Mundobasket je dobio priznanje za izuzetno dostignuće, a snouborderka Klo Kim za "world action" sportistkinju. Oksana Masters je sportiskinja godine među osobama sa invaliditetom.
Izvor: alo.rs

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti