17. 02. 2020 - 11:36
Dudić: Devedeset posto ekipe je tu, jedno, dva mjesta su pod...
907
Shares
Dudić: Devedeset posto ekipe je tu, jedno, dva mjesta su pod upitnikom

Dudić: Devedeset posto ekipe je tu, jedno, dva mjesta su pod upitnikom

17. 02. 2020 - 11:36
0
Shares

Kada nekoga pobijedite 4:1 u generalnoj probi sedam dana prije početka prvenstva, onda mjesta nezadovoljstvu ne bi trebalo biti. Ali, uvijek postoji ono ‘ali’.

Velež je protiv Mladosti, protivnika kojeg u prvom dijelu sezone nije uspio pobijediti, slavio uvjerljivu pobjedu, nakon prvog poluvremena imao je tri gola prednosti, međutim, Velež u prvih pola sata i Velež poslije toga kao da su bile dvije različite ekipe na terenu.

velez-dudic-foto-fkz-ba-800x445

Očekivano, Rođeni su krenuli u formaciji 4-2-3-1, s tim da je na boku u zadnjoj liniji od prve minute bio Ćosić uz Zvonića, Maneva i Ćivića. Hasanoviću je priključen Pršeš, dok je Ovčina dobio prednost u odnosu na Cvijanovića kojeg je šef struke Feđa Dudić upario sa Ćosićem na jednoj strani, dok je kontra bio Brandao, a najistureniji Fajić. U usporedbi s posljednjom utakmicom u Turskoj, tek jedna promjena, očekivana. Nije bilo povrijeđenog Radovca dok je uskočio Ovčina.

Međutim Velež nije izgledao dobrih na otvaranju utakmice, posebno u prvih pola sata, kada su gosti prijetili – preko Hadžića, Atajića, Mirkova.

U nekoliko navrata je dobro intervenisao Bobić, nešto su gosti i promašili. Nekako su se stvari počele mijenjati na terenu kada se gostime povrijedio stoper Miloš Nikolić - sve više prostora imali su Fajić i Ovčina, a dugim loptama odličan posao radili su Vehabović, Čivić pa i Hasanović. Dudić je odmah nakon utakmice krenuo u analizu utakmice, dan poslije je to uradio s igračima i to sa željom da ukaže na greške koje su bile vidljive u prvih pola sata.

velez

– Loši smo bili u odbrani, u tih pola sata mogli smo vrlo lako gubiti i dva razlike. U nekoliko navrata spašavao nas je Bobić, što me naravno zabrinjava. Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da je ovo bila prva utakmica nakon povratka iz Turske, nismo imali trening nakon povratka u četvrtak pa se ta činjenica može uzeti kao neka olakšavajuća okolnost. Još na zagrijavanju igrači su istakli kako su im noge teške, kako nisu pravi, ali bez obzira na to, moramo biti bolji u defanzivi, moramo bolje reagovati u pojedinim situacijama, naglasio je Dudić.

S druge strane u napadu stvari izgledaju dosta dobro, iako se ne stvara previše prilika, ali realizacija je dosta dobra.

– Možemo biti zadovoljni igrom prema naprijed. Dali smo četiri gola, mogli smo još. Ono što je najvažnije, imamo širinu, Ovčina je bio starter, igra sve bolje, svakako jedan plus u našoj igri prema naprijed. Tu je Fajić, Brandao, Cvijanović, nadam se da ćemo nastaviti u dobrom u ritmu. Ne treba potcijeniti ni ofanzivne igrače sredine terena, Vehabović je opet dao gol, Behram je tu, tako da stvari u tom segmentu izgledaju dosta dobro.

velez-mladost-2019-810x540

Ipak, usprkos generalnom zadovoljstvu odrađenim poslom ove zime, Dudić nije mogao obećati da će startna postava protiv Mladosti krenuti i iduće subote protiv Zvijezde.

– Vidjet ćemo kako će stvari ići, prije svega tu mislim na oporavak Radovca. Neki igrači baš nisu bili na nivou u ovoj posljednjoj utakmici, malo ćemo razgovarati. Devedeset posto ekipe je tu, jedno, dva mjesta su pod upitnikom, zaključio je Dudić.

 

Novi.Sport/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti