13. 02. 2020 - 22:42
OVE GREŠKE NAKON TRENINGA SVI RADE: Zbog toga vam je vježbanje...
907
Shares
OVE GREŠKE NAKON TRENINGA SVI RADE: Zbog toga vam je vježbanje uzaludno!

OVE GREŠKE NAKON TRENINGA SVI RADE: Zbog toga vam je vježbanje uzaludno!

13. 02. 2020 - 22:42
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pravilno vježbanje, neizostavan je korak u borbi sa gubitkom kilograma i svako ko se za njega odluči posebno vodi računa da svaku vežbu izvede na pravilan način. Međutim, mnogima od nas nerijetko se potkradu greške, koje pravimo nakon treninga, a koje trud uložen u vježbanje čine gotovo uzaludnim.

Ovo su najčešće greške koje pravimo nakon treninga:

1. Zaboravljate na istezanje

Nakon treninga, svi mišići su prilično napeti, pa je istezanje neizostavan korak, kako bismo svoje tijelo pripremili za svakodnevne aktivnosti. Nakon istezanja, mišići se opuštaju i povećava se fleksibilnost tijela, pa na ovaj način redukujemo mogućnost upale mišića, koja bi se sutradan mogla javiti.

2. Jedete odmah nakon treninga

Trebalo bi da svom organizmu date vremena da uspostavi normalne funkcije, nakon treninga, pa da tek onda sebi priuštite zdrav, proteinski obrok, koji će pomoći u izgradnji vaših mišića i ubrzanom sagorevanju masti. Idealno vreme za obrok nakon treninga je nekih 30 minuta nakon što ste završili sa vježbanjem.

3. Ne pijete dovoljno vode

Tokom treninga naše tijelo gubi mnogo tečnosti, zato je hidratacija organizma, jedan od najbitnijih koraka nakon treninga, a mnogi od nas na to zaborave. Ako pijete dovoljnu količinu vode svakog dana, fleksibilnost vaših mišića se povećava, pa će vam biti mnogo lakše da se pripremite za svaki novi trening.

4. Ne spavate dovoljno

Tijelu je potreban odmor kako bi dopunilo energiju i izgradilo mišiće. Nedostatak sna odraziće se na vašu snagu i nećete moći efikasno da vježbate.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti