13. 02. 2020 - 11:03
Poznati novinar žestoko se obrušio na Srbe zbog Đokovića:...
907
Shares
Poznati novinar žestoko se obrušio na Srbe zbog Đokovića: 'Proradio vulkan primitivizma'

MILOJKO PANTIĆ ZA AL JAZEERU BALKANS

Poznati novinar žestoko se obrušio na Srbe zbog Đokovića: 'Proradio vulkan primitivizma'

13. 02. 2020 - 11:03
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Srbijanski teniser Novak Đoković (32) već duže od desetljeća oduševljava sportski svijet. Vodeći je na ATP listi, nedavno je osmi put osvojio Australian Open. Đoković želi postati najbolji u povijesti i igrač s najviše osvojenih Grand Slam turnira. Trenutno je na brojci 17, a ispred njega su samo Rafael Nadal (19) i Roger Federer (20).

A Đoković je, kao i brojni uspješni sportisti, imao težak put do svjetskog vrha. O tome je progovorio srpski novinar Milojko Pantić u tekstu za Al Jazeera Balkans. Pantić navodi da je Srđan Đoković još 2003. godine u Srbiji tražio poslovne partnere koji će dobivati postotak od osvojenih nagrada, no nije bilo sluha. Sve dok Novak nije krenuo s osvajanjem turnira.

novaksrdjan

"Tada (2008. op. a) je ušao među deset najboljih na svijetu i tog trenutka je proradio vulkan primitivizma i loših navika svih 'naših naroda i narodnosti' na Balkanu. Počinju razvlačenja u dnevno-političke svrhe, svojatanja i otimanja o djelić Novakove slave. Čak i od onih koji, kako je govorio Srđan Đoković, samo tri godine ranije nisu imali razumijevanje pomoći razvoju talentiranog dječaka. Čestitke stižu sa svih strana, javljaju se i oglašavaju pokušavajući ga razvući svi – od političara i političkih stranaka do sponzora, mentora, crkvenjaka i kvazipatriota", navodi Pantić i dodaje: "Srbija je kao država postala najveći teatar apsurda na svijetu, a Srbi kao nacija najveći apsurdisti koji se mogu zamisliti. Novak Đoković, njegova osobnost i sportska ostvarenja, djeluju nestvarno pri samoj pomisli na sredinu iz koje je potekao. Ta sredina dočekuje sve svoje svjetske i europske sportske prvake na samoprozvanom 'šampionskom balkonu' Gradske skupštine u Beogradu, samo ne šampiona među šampionima Novaka Đokovića."

djokovicĐoković je 2011. godine osvojio Wimbledon i pred "očima cijelog planeta rađa se najbolji sportista Srbije svih vremena".

djokovic

"Srbija je te 2011. godine, poslije tolikih čemernih godina, dobila čovjeka koji vraća nacionalni ponos i ulijeva nadu da se vlastitim radom može ostvariti ozbiljan uspjeh. Postao je svijetao primer svima, osim onima koji vode društvo i državu. Oni su pokušavali preko Novaka čak i obmanjivati ljude kako je to i uspjeh države Srbije i njihove politike. Novak Đoković im to nije dopustio i zato ga nema na 'šampionskom balkonu' Gradske skupštine u Beogradu", piše Pantić i zaključuje: "E sad, to je da čovjek ne povjeruje. U takvom ambijentu, u takvoj sredini gdje državu vodi i njome vlada talog društva, u tom društvu kome su skakavci pojeli čitava desetljeća života, iznikao je čovjek zadivljujućih vrlina. Rođena je jedna od najvećih svjetskih sportskih zvijezda današnjice, četverostruki sportista planeta – Novak Đoković."

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti