13. 02. 2020 - 08:55
SVI SE PITAJU SAMO OVO Dončić se vratio i odmah postao viralni...
907
Shares
SVI SE PITAJU SAMO OVO Dončić se vratio i odmah postao viralni hit: Nikome nije jasno kako je uspio to ubaciti

NBA

SVI SE PITAJU SAMO OVO Dončić se vratio i odmah postao viralni hit: Nikome nije jasno kako je uspio to ubaciti

Sport.ba
13. 02. 2020 - 08:55
0
Shares

Sjajni slovenski košarkaš je propustio određeni period zbog povrede zgloba, a na parket se vratio u duelu Dallasa i Sacramenta.

Mavsi su lagano došli do pobjede rezultatom 130:111, a Dončić je po Kingse bio nezaustavljiv. Meč je završio s 33 poena, 12 skokova i osam asistencija za 31 minut na parketu.

doncic

Pored Dončića odličnu rolu odigrao je i Kristaps Porzingis koji je ubacio 27 poena i imao je 13 skokova, dok je na drugoj strani Buddy Hield ubacio 22 poena.

Iako je propustio posljednjih sedam utakmica Mavericksa zbog povrede članka, to se na igri slovenskog reprezentativca nije ni najmanje osjetilo. On je ubacio 10 od 18 pokušaja iz igre, od čega su tri bila za tri poena. S linije slobodnog bacanja je stavio 10 od 12 lopti.

doncic

Osim njegove fenomenalne partije, Dončić je postao viralni hit na društvenim mrežama zbog poteza tijekom utakmice. On je nakon manje od četiri minute igre u prvoj četvrtini na nevjerovatan način ubacio tzv. "circus shot" u situaciji kada je već gotovo ostao bez lopte.

U duelu protiv Coreyja Josepha lopta mu je praktički ispala iz ruku, izgubio je kontrolu nad njom, ali ju je svejedno nekako u skoku uspio zahvatiti desnom rukom i ubaciti kroz obruč.

doncic1

Generalna reakcija većine na društvenim mrežama je: "KAKO?!?" Ni nama nije baš jasno. Uostaom uvjerite se u to i sami OVDJE.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti