11. 02. 2020 - 15:23
ĐOKOVIĆ PONIZIO FEDERERA KAO NIKAD DO SAD: Zar je moguće da je...
907
Shares
ĐOKOVIĆ PONIZIO FEDERERA KAO NIKAD DO SAD: Zar je moguće da je ovo uradio? FANOVI SU TEK SAD BIJESNI

SASTAVIO IDEALNOG TENISERA

ĐOKOVIĆ PONIZIO FEDERERA KAO NIKAD DO SAD: Zar je moguće da je ovo uradio? FANOVI SU TEK SAD BIJESNI

11. 02. 2020 - 15:23
0
Shares

Savršeni igrač po Novakom sudu ima servis kontroverznog Nika Kirijosa, a fizičku spremnost Francuza Gaela Monfisa onaj koji ima Nadalov forhend, Gofanov bekhend, servis Kirjosa, fizičku spremnost Monfisa, ali i njegov ritern.

To je Novak Đoković rekao za Jutjub kanal novog Dejvis Kupa, odgovrajući na pitanje koji element igre od igača s Tura bi birao u kreiranju idealnog tipa.

Za forhend je, očekivano, izabrao Nadala a to objasnio na sljedeći način:

nadal

- Jednostavno - to je Nadal. Nadalov forhend jedan je od najboljih svih vremena. U njegovom forhendu ima previše topspina, što čini lopticu težom, a problem je što forhend može da udara i ravno. Nije mu problem pozicija iz koje udara forhendom i to je udarac kojim pritiska protivnika, ali se takođe odlično brani i vraća u poen tim udarcem - rekao je Đoković, koji velikog španskog rivala izabrao i u kategoriji "najbolji menatalitet".

Interesantno, on je za bekhend je naveo Davida Gofana, dok je za talenat izabrao Feliksa Ože-Aljasima i Denisa Šapovalova.

goffin

Savršeni igrač po Novakom sudu ima servis kontroverznog Nika Kirijosa, a fizičku spremnost Francuza Gaela Monfisa, prenosi Espreso.rs.

- (Kirjos) Ima fantastičan servis, prirodan servis i savršene pokrete. Servis mu je veoma brz i teško ga je pročitati, nezavisno od podloge na kojoj se igra - rekao je o Kirijosu, dok je izbor Monfisa pojasnio rečima:

- On uvijek može da trči, da proklizava, skače, veoma je jak i primjer je perfektnog sportiste.

monfils

Zanimljiv dio razgovora i odgovor uslijedio je na pitanje o riternu:

- Mogu li da kažem 'ja'? - upitao je kroz osmijeh Novak, koji je za igrača s najboljim volejem izabrao Nikolasa Maua, dok najbolji rad nogu po njemu imaju Nadal, Ože-Aljasim, Gofan i on sam.

atp-australian-open-roger-federer-saves-seven-mp-s-to-force-decider

Inače, ukoliko niste primjetili, on ni u jednoj koloni nije stavio Rodžera Federera, što je posebno interesantno, pa su mnogi komentarisali upravo to. Neki su čak išli i toliko daleko da kažu da ga je ponizio...

Učitaj još novosti