10. 02. 2020 - 16:45
AMERIKANCI REKONSTRUISALI KOBIJEV POSLJEDNJI LET, EVO KAKO JE...
907
Shares
AMERIKANCI REKONSTRUISALI KOBIJEV POSLJEDNJI LET, EVO KAKO JE SVE IZGLEDALO: Naježit ćete se kada vidite, sve rasuto u krugu 200 METARA!

AMERIKANCI REKONSTRUISALI KOBIJEV POSLJEDNJI LET, EVO KAKO JE SVE IZGLEDALO: Naježit ćete se kada vidite, sve rasuto u krugu 200 METARA!

10. 02. 2020 - 16:45
0
Shares

Istraga o padu je i dalje u toku, a konačni rezultati mogli bi da budu gotovi za godinu dana

Pad helikoptera Kobija Brajanta i njegove ćerke, koji su poginuli 26. januara sa još 7 osoba, i dalje je tragedija koju ne mogu mnogi da prebole. Legendarni košarkaš je izgubio život nakon što je helikopter u kojem je bio udario u brdo usled loše vidljivosti zbog magle.

screenshot-8

Prizor na licu mjesta bio je jeziv, letjelica je poslije pada bila u plamenu, a njeni dijelovi raštrkani po čitavom brdu u krugu od 200 metara.

Istraga o padu helikoptera je u toku, a zvanične informacije biće dostupne možda i za godinu dana.

1581332856111-helikopter-815x458

Ono što je do sada poznato iz istrage, isključen je kvar motora kao mogući uzrok pada, da je pilot Aja Zobajan bio iskusan sa više od 8.200 sati leta i da je imao dozvolu da leti u ekstremnim uslovima. Međutim, kasnije je utvrđeno da sam helikopter nije imao tri bitna uređaja, koji su preporučeni za letenje u ekstremnim situacijama.
Ključan svakako sistem za skeniranje terena i upozoravanje (TAWS), što je preporučeno prije još 14 godina. Pored njega, u helikopteru nije bilo ni snimača glasa, niti snimanja podataka o letu, koji bi sada mogli da budu od koristi za istragu o padu.

Dok konačna istraga ne bude završena, mnogi specijalizovani portali i kanali, bave se detaljima pada helikoptera Kobija Brajanta, a "FlightChannel" je uradio i kompletnu rekonstrukciju pada helikoptera, koja omogućava da se sagleda i situacija iz samog kokpita i kako je izgledao Kobijev posljednji let, koji ga je odveo u legendu.


Novi.Sport/Telegraf

Učitaj još novosti