10. 02. 2020 - 09:50
Ibrahimović: Očekivao sam više od Intera, prestali smo igrati,...
907
Shares
Ibrahimović: Očekivao sam više od Intera, prestali smo igrati, a od izjednačenja sve se srušilo

SERIE A

Ibrahimović: Očekivao sam više od Intera, prestali smo igrati, a od izjednačenja sve se srušilo

10. 02. 2020 - 09:50
0
Shares

Zlatan Ibrahimović predvodio je Milan u prvom poluvremenu protiv Intera golom i asistencijom Anti Rebiću. "Rossoneri" su vodili 2:0 u 23. kolu Serije A i sve se činilo gotovo idealno.

Međutim, Inter je maestralnim drugim poluvremenom pregazio gradskog rivala i golovima Marcela Brozovića, Matijasa Vesina, Stefana de Vrija i Romela Lukakua došao do rezultata 4:2 i pobjede te skočio na prvo mjesto prvenstvene tabele s Juventusom.  

Zlatan Ibrahimović istaknuo je kako je ekipa prestala vjerovati u sebe u jednom trenutku.

- Teško je objasniti šta se dogodilo. Na poluvremenu smo rekli sebi da je prvih 15 minuta nastavka najvažnije i onda smo u tom periodu primili dva pogotka. Prestali smo igrati, tim je prestao vjerovati, prestali smo praviti presing, nismo imali dovoljno loptu u nogama. Od izjednačenja sve se srušilo - rekao je Ibrahimović. 

Šveđanin bosanskih korijena potom je dodao.

- Mislim da dosta toga ima veze s iskustvom, jer morate znati kako da kontrolirate utakmicu kada imate dva gola prednosti. Čudno je, jer prvo poluvrijeme je bilo praktično savršeno. Očekivao sam više od Intera i u prvom poluvremenu nisu pokazali zašto su na drugom mjestu, ali u nastavku susreta jesu - zaključio je Ibrahimović.

Učitaj još novosti