07. 02. 2020 - 17:14
ŠPANCI SU U PANICI: Rafael Nadal dao izjavu poslije koje su...
907
Shares
ŠPANCI SU U PANICI: Rafael Nadal dao izjavu poslije koje su mnogi zanijemili

ŠPANCI SU U PANICI: Rafael Nadal dao izjavu poslije koje su mnogi zanijemili

07. 02. 2020 - 17:14
0
Shares

Drugi reket svijeta Rafael Nadal zabrinuo je Špance, jer još nije potvrdio učešće na Olimpijskim igrama, već je istakao da nastup u Tokiju zavisi od narednih turnira na kojima će nastupati.

Rafa je bivši olimpijski šampion iz 2008. u singlu, dok je u Riju prije četiri godine bio prvak u dublu. Ipak, neizvjesno je da li će publika u Tokiju moći da ga gleda.

Nadalovi rivali, Novak Đoković i Rodžer Federer već su izrazili želju da igraju na Olimpijskim igrama, što bi donijelo novi teniski blokbaster. Međutim, Rafa je istakao da će njegov nastup u glavnom gradu Japana prije svega zavisiti od mnogo faktora.

"Sačekaću i vidjeti da li ću moći da igram na Olimpijskim igrama. Još je mnogo turnira preda mnom do OI i ovo će biti zahtjevna sezona, budući da sam od kraja obaveza u 2019. i početka 2020. godine imao vrlo kratku pauzu. Zbog toga moram da vidim kakve napore donose predstojeći turniri i da pažljivo donesem odluku" - rekao je Nadal za "Marku".

Nadal je istakao da će pažljivo birati turnire na kojima će nastupati ove sezone.

"Kada pobeđujete na više mečeva, onda možete da igrate manje, a kada nemate mnogo pobjeda, onda morate više da pobjeđujete kako biste došli do uspjeha. To je princip našeg sporta. Hajde da vidimo šta nam kalendar donosi. Olimpijske igre su uvek datum koji se obilježava. To je najvažniji sportski događaj na svijetu, a ja se nadam da ću biti njegov dio" - rekao je Nadal.

Učitaj još novosti