06. 02. 2020 - 08:44
SPEKTAKL KOJI SVI ŽELJNO ČEKAMO Apsolutno nestvarna...
907
Shares
SPEKTAKL KOJI SVI ŽELJNO ČEKAMO Apsolutno nestvarna transformacija jednog od najomiljenijih boksera današnjice uoči velikog revanša

FURY DOŠAO U ODLIČNU LINIJU

SPEKTAKL KOJI SVI ŽELJNO ČEKAMO Apsolutno nestvarna transformacija jednog od najomiljenijih boksera današnjice uoči velikog revanša

Sport.ba
06. 02. 2020 - 08:44
0
Shares

Borilački svijet sprema se za još jedan revanš, onaj koji nas sigurno uopće neće razočarati.

Nakon što je svijet u decembru ostao ipak razočaran uzvratom između Anthonyja Joshuee i Andyja Ruiza u borbi za titule prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, bokserski fanovi nadaju se da takvo što nećemo gledati u još jednom velikom revanšu koji nam slijedi.

Dapače, nakon onog što su nam 2018. godine pružili Deontay Wilder i Tyson Fury, 23. februara (nedjelja ujutro po srednjoevropskom vremenu) u Las Vegasu očekuje se novi vatromet u ringu.

wilder-nokaut-furyja

Podsjetimo, tada je meč završio neriješenim ishodom nakon što je Fury čak dva puta padao na pod, ali je uprkos svemu za mnoge zaslužio pobjedu u Los Angelesu. Bio je to meč nakon kojeg su i najveći kritičari boksa ustali te zapljeskali obojici. Bila je to najbolja moguća promocija boksa.

Deontay Wilder već pet godina drži pojas najveće bokerske federacije, WBC-a, i još uvijek ne zna za poraz nakon 43 borbe profesionalne karijere. Uz taj remi protiv Furyja, Wilder tek jednu jedinu borbu nije završio nokautom.

S druge strane, ni Tyson Fury nikad nije izgubio borbu, ima 20 pobjeda (10 nokauta) i jedan remi.

wilder-fury

''Za mene je to nedovršen posao. Ne mogu dočekati da dobije šta zaslužuje. Bomba će biti detonirana i pravi će prvak biti okrunjen pred očima svijeta koji čeka jednu od najiščekivanijih borbi posljednjih godina'', poručio je Fury.

"Zaspat će unutar dvije runde. Sanjam da će se to dogoditi unutar dvije runde. Kada igram poker, u ruke mi konstantno dolazi dvojka. Nokautirat ću ga u drugoj rundi. Sto posto", rekao je neporaženi britanski bokser.

Kako bi mu pošlo za rukom nešto što nikome do sada nije, nokautirati i pobijediti Wildera, Fury je kontaktirao legendarnog britanskog borca Big Joe Joycea, koji se u karijeri proslavio borbama bez rukavica (bare-knuckle). Fury je otkrio da je dobio pomalo bizaran savjet kako da očvrsne šake te je priznao da će ga primijeniti.

wilder-fury

"Rekao mi je da je umakao šake u benzin kako bi ih očvrsnuo. Tako da ću i ja, po pet minuta dnevno, umakati svoje šake u benzin uoči borbe. Djelovalo je za njega, pa ću stoga i ja to pokušati", otkrio je Fury.

Objavio je i fotografiju na Instagramu na kojoj pokazuje svima kako to više nije onaj debeljuškasti Fury: ''Čvrst kao stijena'', napisao je Britanac irskog porijekla.

82617885-782341205577490-8734570144712863936-n

(Sport.ba)

Učitaj još novosti