02. 02. 2020 - 18:50
NOVAK ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O ŽIVOTU U SRBIJI, SVIJET U NEVJERICI...
907
Shares
NOVAK ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O ŽIVOTU U SRBIJI, SVIJET U NEVJERICI SLUŠAO NJEGOVE RIJEČI:

NOVAK ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O ŽIVOTU U SRBIJI, SVIJET U NEVJERICI SLUŠAO NJEGOVE RIJEČI: " Čekaju u redovima za hljeb i mlijeko.."

02. 02. 2020 - 18:50
0
Shares

Novinari su na konferenciji pitali Novaka kako pronalazi snagu u najtežim momentima i da to uporedi sa svojim najvećim rivalima, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, koji takođe u najtežim situacijama često pronađu snagu da se izbore sa problemom.

5d865cf3-3720-4978-b9e3-62d20a0a0a64-novak-djokovic-place-690x480

Teško je pričati u ime Rafe i Rodžera, imam veliki respekt za njih, tako da mogu samo u svoje ime da pričam. Mi smo odrasli u različitim okolnostima, imali smo drugačije djetinjstvo. Moje djetinjstvo je bilo tokom nekoliko rata u Srbiji tokom devedesetih, tokom embarga. Teška vremena, morali ste da čekate u redu za hljeb, mlijeko i vodu, te stvari te načine jačim i gladnim uspjeha, šta god da odabereš da se bavite u životu.

- To je vjerovatno bio moj izvor snage. Težak život i okolnosti u mojoj porodici i u mom narodu. Kada se vratim na to, uvijek me to motiviše da još jače radim. To je vjerovatno razlog zbog kojeg pokušavam uvijek da izvučem mentalnu snagu i dodatno gorivo da prevaziđem sve izazove koji stoje ispred mene - rekao je Novak.

Nema sumnje, mnogi u Srbiji će biti ponosni na ove njegove riječi.

Pogledajte Novakovu izjavu:

Novi.Sport/Telegraf

Učitaj još novosti