02. 02. 2020 - 08:59
POZNAT PROTIVNIK KHABIBA! Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio !
907
Shares
POZNAT PROTIVNIK KHABIBA! Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio !

POZNAT PROTIVNIK KHABIBA! Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio !

02. 02. 2020 - 08:59
0
Shares

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je kako će Conor McGregor novu borbu odraditi protiv pobjednika meča između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

Khabib će braniti pojas lake kategorije protiv Fergusona 18. aprila u Brooklynu, a ako ga uspješno odbrani, vjerovatno će morati da prihvati novi obračun protiv McGregora.

To je potvrdio šef UFC-a Dana White gostujuću u Jim Rome Showu.

conor-mcgregor-i-khabib-nurmagomedov

"Conor se vjerovatno bori protiv pobjednika meča između Khabiba i Tonyja", rekao je White i zatim je govorio o eventualnom novom 'sudaru' Dagestanca i Irca.

"To bi bila nevjerovatna borba. Ne znam ko bi pobijedio, ali morate odati priznanje Khabibu. Nikada nije izgubio, strašan je, morate ići do krajnjih granica protiv njega", rekao je White.

Iako otac Khabiba Nurmagomedova traži čak 100 miliona dolara za novu borbu sa Conorom, eventualno oduzimanje pojasa u slučaju odbijanja borbe je sasvim sigurno nešto sa čime bi se The Eagle suočio.

Sve su šanse da ćemo ponovo gledati duel ovih boraca, a on bi se u slučaju pobjede nad Fergusonom, trebao održati u septembru.

Podsjetimo, u prvom meču 2018. Khabib je pobijedio Conora u četvrtoj rundi, a zatim je nastao potpuni haos nakon što je šampion izletio iz oktagona i krenuo u obračun s Dillonom Danisom.
Izvor: sport.sport.ba

Učitaj još novosti