28. 01. 2020 - 15:20
ŠTA SE DOGAĐA S MESSIJEM? Otkrili su šokantnu istinu, je li...
907
Shares
ŠTA SE DOGAĐA S MESSIJEM? Otkrili su šokantnu istinu, je li ovo definitivni kraj? ALARMI NA NOU CAMPU SU POPALJENI

MARCA TVRDI DA JE USAMLJEN I TUŽAN

ŠTA SE DOGAĐA S MESSIJEM? Otkrili su šokantnu istinu, je li ovo definitivni kraj? ALARMI NA NOU CAMPU SU POPALJENI

28. 01. 2020 - 15:20
0
Shares

Barcelona je za vikend poražena na "Mestalli" 2:0, a Ter Stegen je spasio prvake i većeg debakla. Lionel Messi nije bio onaj stari, kao i ostatak ekipe, pa su potpuno zasluženo na minus tri u odnosu na Real.

Neslužbeno Realovo glasilo, madridska "Marca", tvrdi da je Lionel Messi tužan i usamljen poslije teške povrede saigrača i najboljeg prijatelja Luisa Suareza.

barcelona-suarezgriezmann

Njih dvojica, poznato je, sjajno sarađuju na terenu i zaslužni su za 70 posto postignutih golova Barcelone otkako je Urugvajac 2014. godine stigao iz Liverpoola. 

Messi ove sezone nije asistirao Ousmaneu Dembeleu, Ansu Fatiju i Carlesu Parezu, niti su oni asistirali njemu. Antoine Griezmann asistirao je Argentincu dvaput, a Suarez četiri puta, tako da je hemija između Messija i ostalih kolega iz napada daleko slabija nego ona s Urugvajcem.

messi-suarez-barcelona

"Marca" dodaje da su problemi puno dublji od onih na terenu. Suarez i Messi su susjedi i zajedno odlaze na utakmice i treninge. Njihove porodice intenzivno se druže izvan terena tako da je za Messija gubitak Suareza na četiri mjeseca strašan udarac.

Španci pritom podsjećaju na izjavu Pepa Guardiole od prije osam godina:

"Nadamo se da Leu neće dosaditi i da će ga klub okruživati adekvatnim saigračima."

messi1

Mnogi su uvjereni da bi ovaj dugi izostanak Suareza itekako se mogao odraziti na finiš sezone, te da bi Katalaonci mogli ostati bez ijednog pehara.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti