28. 01. 2020 - 11:17
SKANDAL USRED JUTARNJEG PROGRAMA: Voditeljka nazvala Kobea...
907
Shares
SKANDAL USRED JUTARNJEG PROGRAMA: Voditeljka nazvala Kobea cr***gom, nastao je HAOS!

SAD

SKANDAL USRED JUTARNJEG PROGRAMA: Voditeljka nazvala Kobea cr***gom, nastao je HAOS!

28. 01. 2020 - 11:17
0
Shares

Voditeljka jutarnjeg programa na televiziji "MSNBC", Alison Morris našla se na udaru javnosti i optužena za rasizam od strane gledalaca zato što je u toku izveštaja o gubitka života Kobe Bryanta navodno htjela da izgovori riječ koja se ne izgovara.

Tokom priloga u kome se govori o tragediji koja je pogodila čitavu planetu i u kojoj su uz poznatog košarkaša život izgubili i njegova ćerka Giannaa i još 7 osoba, Morrisovoj je proklizao jezik prilikom izgovora.

Tako je ona u jednom trenutku izgovorila "N...ejkers" govoreći o Kobejevoj karijeri u Lakersima.

kobebryant1

Mnogi su ovo protumačili kao da je ona u stvari krenula da izgovori reč "n**ger" odnosno kako u SAD kažu "N-word" koja u prevodu znači "čamuga" ili "crnčuga" i koja je izuzetno uvredljiva.

Zbog toga se većina javnosti pobunila i žestoko protestovala tražeći kaznu, pa čak i otkaz za voditeljku.

Ona je kasnije na Twitteru iznijela svoju verziju opravdanja za to što se dogodilo i navela da nikada nije željela upotrijebitu tu riječ, već da je u stvari pomešala Nickse i Lakerse.

kobebryant

- Ranije danas, dok sam izvještavala o tragičnom kraju Kobe Bryanta, nesretno sam "zabagovala", kombinujući imena Nicksi i Lakersi i rekla Nejkers. Molim vas da znate da nisam nikada, niti bih ikada koristila rasističke izraze. Izvinjavam se zbog konfuzije koju sam izazvala - napisala je Morris na Twitteru, prenosi Espreso.rs.

Međutim, mnogi ne vjeruju u ovo njeno objašnjenje, jer navode da su čuli da je krenula da izgovara "Nig..."

Učitaj još novosti