28. 01. 2020 - 08:48
SLOVENAC MNOGIMA ODRŽAO LEKCIJU IZ LJUDSKOSTI Dončić briljirao...
907
Shares
SLOVENAC MNOGIMA ODRŽAO LEKCIJU IZ LJUDSKOSTI Dončić briljirao u Kobeovim tenisicama, a onda su ga preplavile emocije

NBA

SLOVENAC MNOGIMA ODRŽAO LEKCIJU IZ LJUDSKOSTI Dončić briljirao u Kobeovim tenisicama, a onda su ga preplavile emocije

28. 01. 2020 - 08:48
0
Shares

Dallas je na gostovanju u Oklahomi upisao pobjedu 107-97 na krilima Luke Dončića koji je imao novu posvetu za Kobe Bryanta. Slovenac je zabio 29 poena uz 11 skokova, a pratio ga je Kristaps Porzingis  sa 14 poena i 10 skokova.

Thunder je predvodio Dennis Schroeder sa 21 poenom, dok je Shai Gilgeous-Alexander sa 16 poena i 11 skokova. Ipak, vratimo se bivšoj zvijezdi Real Madrida.

Mladi Slovenac briljantan je ove sezone na NBA parketima, a još jednom nam je dokazao da je i veliki čovjek. Pokazao nam je Luka i da se velikan ovog sporta ne postaje samo sjajnim izdanjima ispod obruča već i drugim kvalitetima, kao što je recimo iskazivanje ljudskosti.

doncic

Dončić je bio prvi strijelac (29), drugi skakač (11) i asistent (5) utakmice u kojoj nije imao nijednu izgubljenu loptu. Tako je postao tek drugi igrač, uz Giannisa Antetokounmpa, koji je ove sezone u najjačoj ligi svijeta odigrao meč s 25 poena, 10 skokova, pet asistencija i bez izgubljene lopte. 

Međutim, ove noći, kao i one prethodne u NBA ligi, sve je bilo nebitno u odnosu na odlazak velikog Kobe Bryanta. Luka Dončić je svom uzoru i njegovoj kćeri, koji su prerano okončali živote u padu helikoptera, počast iskazao na nekoliko načina.

Prvo tako što je na teren izašao u omiljenim tenisicama Kobea Bryanta, na kojima je napisao "Počivaj u miru, Kobe" i "Počivaj u miru, Gigi".

Zatim tako što je nakon podbacivanja uzeo loptu i pustio da njegovoj momčadi istekne napad u trajanju od 24 sekunde. Kobe je u drugoj polovini karijere nosio upravo taj broj. Osim toga, ovaj duel ekipe su počele i tako što su isforsirale "8 second backcourt violation", još jedan hommage Kobeu, koji je u prvom dijelu karijere nosio dres s brojem 8.

kobebryant

Tijekom utakmice Dončić je usprkos sjajnoj partiji očito bio odsutan i potresen zbog Kobeovog odlaska, što se uostalom vidjelo i tijekom rituala na početku meča. Dok je sjedio na klupi, uopće nije pratio što se događa na terenu, samo je buljio u prazno. Vidio je to i njegov saigrač Boban Marjanović, koji mu je prišao i zagrlio ga, na što se Dončić slomio i rasplakao.

Nakon utakmice je izjavio: "Velikim dijelom utakmice bilo mi je jako teško igrati. Samo sam mislio na Kobea. Uvijek će biti s nama. On mi je bio uzor i motiv za bavljenje košarkom."

Učitaj još novosti