28. 01. 2020 - 07:28
Bjelica oduševljen bh. reprezentativcem: Bio je na vrhunskom...
907
Shares
Bjelica oduševljen bh. reprezentativcem: Bio je na vrhunskom nivou!

AMER GOJAK ODLIČAN NA PRIPREMAMA

Bjelica oduševljen bh. reprezentativcem: Bio je na vrhunskom nivou!

Sport.ba
28. 01. 2020 - 07:28
0
Shares

Šef stručnog štaba zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica, nakon uspješno odrađenih 13-dnevne pripreme u Rovinju, svojim izabranicima je u nedjelju dao slobodan dan, a "Modri" su se opet okupili jučer.

- Zadovoljan sam sa svime što smo odradili u Rovinju, sve što smo planirali smo i napravili. Sve je ostvareno, sve je napravljeno. Imamo dosta mladih igrača kojima smo dali šansu da treniraju s nama, svi su se baš iskazali, pa sam zadovoljan i time. Kao i ponašanjem starijih i stožernih igrača koji su iznijeli jesen, te koji su i ovoga puta prednjačili u radu, rekao je  Bjelica za hrvatske medije, te dodao: 

- Srećom, nismo imali nekih većih povreda...

Ko po vama spada među dobitnike ovih priprema?

- Ovi stožerni igrači me nisu iznenadili, svi su potvrdili ono što znamo o njima. To da su vrhunski igrači, te da će nam biti bitni na proljeće, kao i u budućnosti. Iznenađuju me ti mladi momci koji su se vrhunski nosili sa svim naporima i izazovima, nisu tražili nijedan dan odmora, nisu htjeli preskočiti niti jednu vježnu. A vjerujte, ove su pripreme bile napornije nego prethodne. Čestitam im na tome. Da, drago mi je i što se odlaskom Danija Olma otvara jedno mjesto u sredini terena za koje će se u prvom redu boriti Majer, Gojak, Ivanušec… A svi oni su bili na vrhunskom nivou. 

Kakvo je stanje s odlascima?

- Odlasci? Pa nama može otići bilo tko za koga dođe dobra ponuda, mi smo uvijek spremni na to. I znamo kako ćemo reagirati ako nam ode netko od stožernih igrača. Mi danas nemamo potrebu za prodajom igrača, ali ako dođe nemoralna ponuda za igrača i klub, to ćemo uzeti u obzir. No, takva ponuda za sada nije na vidiku, pa je sve ovo hipotetsko pitanje, o tome nema potrebe previše ni raspravljati. A kako su naši igrači igrali zadnjih godinu i pol dana, ne bi me začudila nemoralna ponuda za bilo kojeg od njih. 

Kakve promjene možemo očekivati na ljeto?

- Svi znamo da su u ljeto ponovo mogući odlasci, pogotovo jer stiže Evropsko prvenstvo, a u ovom trenutku imamo četiri hrvatska reprezentativca (Livaković, Perić, Oršić, Petković). No, mi imamo također švicarske i bh. reprezentativce koji još uvijek mogu otići na Euro. Ne znam kakva će nam biti situacija na početku ljetnih priprema, no morat ćemo na vrijeme reagirati što se tiče dolazaka, kako bi u europske kvalifikacije ušli koliko-toliko ‘zakrpani’. Ako nam se reprezentativci s Eura ne vrate do 15. jula, onda će nam biti jako teško u kvalifikacijama, pa bi u tom slučaju već početkom priprema doveli dva-tri nova igrača da se ne osjete ti izostanci.

Učitaj još novosti