26. 01. 2020 - 09:48
LeBron srušio Kobea u njegovom rodnom gradu: Treći je...
907
Shares
LeBron srušio Kobea u njegovom rodnom gradu: Treći je strijelac u NBA povijesti

LeBron srušio Kobea u njegovom rodnom gradu: Treći je strijelac u NBA povijesti

26. 01. 2020 - 09:48
0
Shares

Lebron Jame  je 7 minuta i 23 sekunde prije kraja treće četvrtine gostovanja Lakersa kod Sixersa izazvao ovacije publike u Philadelphiji.

Nakon što je postigao koš službeni spiker objavio je da je to povijesno poentiranje jer je tako jedan od najboljih košarkaša ikad preskočio Kobea Bryanta, i to u njegovom rodnom gradu, i postao treći najefikasniji igrač u povijesti najjače lige svijeta.

Publici u Phillyju, ali i fanovima košarke općenito, posebno se svidjelo što je LeBron srušio Kobea noseći tenisice s natpisom "Mamba zauvijek", što je Bryantov nadimak.

screenshot-31

LeBron (35) je spomenutim ubačajem došao do 33.644 koša u NBA ligi.

Ispred njega su na vječnoj listi najboljih strijelaca samo Karl Malone s 36.928 i Kareem Abdul-Jabbar s 38.387 koševa. James ove sezone ima prosjek od 25,2 koša po utakmici, a ako nastavi dalje tim tempom, mogao bi postati najefikasniji za tri sezone. Važno je napomenuti da je LeBron u doigravanjima postigao 6911 poena, ali oni se ne ubrajaju u ukupan broj koševa. 

U ovaj meč ušao je znajući da mu treba za njegove kriterije samo 18 koševa kako bi postao treći NBA strijelac svih vremena. Ipak, vidjelo se da je i takvom šampionu to velik pritisak pa je u prvoj četvrtini postigao samo šest koševa uz čak četiri izgubljene lopte, od kojih je jednu poslao na tribine. Do kraja prvog poluvremena promašio je sva tri pokušaja za tricu. Međutim, u trećoj četvrtini se još jednom upisao u NBA besmrtnike:

Novi.Sport/Index

 

 

Učitaj još novosti