25. 01. 2020 - 09:56
TVRDI DA JE ŠVICARAC PREDOBAR ČOVJEK Federer je u nekoliko...
907
Shares
TVRDI DA JE ŠVICARAC PREDOBAR ČOVJEK Federer je u nekoliko rečenica probudio

KOKO GOF BRILJIRA U MELBURNU

TVRDI DA JE ŠVICARAC PREDOBAR ČOVJEK Federer je u nekoliko rečenica probudio "monstruma": Poslije toga sam osvojila već sljedeći Gren slem!

25. 01. 2020 - 09:56
0
Shares

Na jednu od najvećih teniskih senzacija na WTA turu, Koko Gof, uticao je niko drugi do Rodžer Federer.

Tako bar tvrdi petnaestogodišnja Amerikanka koja se prošle godine priključila seniorskom tenisu pod velikim svjetlima na Vimbldonu.

cori-gauff-1024x576

Ona je sada prošla Naomi Osaku sa 6:3, 6:4 na Australian Openu u Melburnu i podijelila je svoje iskustvo kada je srela legendarnog Švicarca prije dvije godine na istom turniru.

Doduše, tada je izgubila u prvom kolu i igrala je na juniorskom turniru.

cori-coco-guaff-702x336

- Taj susret je definitivno imao velikog uticaja na mene jer sam prilično sigurna da sam već naredni turnir, Rolan Garos osvojila poslije tog razgovora. Rekao mi je da se ne fokusiram previše na pritisak i spoljnu dramu. Dao mi je pravu perspektivu - rekla je Koko Gof na konferenciji poslije meča trećeg kola s Osakom.

Ona je baš poslije tog meča još jednom srela Federera, čak i prije nego svoje roditelje.

cori-gauff

- Rodžer je bio treća osoba koju sam srela poslije tog meča. Čak nisam stigla da vidim ni roditelje. Prvo sam vidjela Rodžera i Alesandra i Tonija Godsika. Rodžer mi je rekao: čestitam. Ja sam zahvalila i znate, pokušavate da ostanete mirni, ali sam u toj tišini rekla "vau" - otkriva Amerikanka koja dodaje da je Federer divna osoba, ne samo prema njoj već i prema ostalima na i van terena.

122978-mfcnwgofpc-1561976408

.

1

Da podsjetimo, Gof je prije Osake pobjeđivala Venus Vilijams u prvom kolu, a onda u drugom i Soranu Kirsteu, dok joj je rivalka u četvrtom kolu sunarodnica Sofija Kenin.

Učitaj još novosti