25. 01. 2020 - 11:10
PRAVE TIM KOJI MOŽE POKORITI PLANETU Haaland započeo trend:...
907
Shares
PRAVE TIM KOJI MOŽE POKORITI PLANETU Haaland započeo trend: Borussia na radaru ima još tri wuderkinda svjetskog nogometa (GRAFIKA)

VELIKE STVARI SPREMAJU SE U DORTMUNDU

PRAVE TIM KOJI MOŽE POKORITI PLANETU Haaland započeo trend: Borussia na radaru ima još tri wuderkinda svjetskog nogometa (GRAFIKA)

Germanijak.hr
25. 01. 2020 - 11:10
0
Shares

Ishod u kojem je najtraženija mlada zvijezda europskog nogometa izabrala baš Borussiju Dortmund za nastavak karijere, govori dosta o karakteru tog kluba, odnosno njegovim kvalitetama.

Naravno, mislimo na Erlina Haalanda, te činjenicu da je Norvežanin (zajedno s ljudima kojima je okružen) prepoznao BVB kao odličan poligon za svoj daljnji nogometni razvoj, a to vrijedi i za mnoge njegove vršnjake prethodno. Da je njegov odabir savršen, pokazao je već prošlog vikenda kad mu je, nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu, za svega 3 minute zabio hat-trick.

haland-gol-830x0

No klub iz njemačke industrijske zone tu ne misli stati. Jednog mladog dragulja će, uzevši u obzir njegov učinak, zasigurno vrlo brzo izgubiti, te su primorani razmišljati unaprijed. U praskozorje napuštanja kluba od strane Jadona Sancha, ljudi sa Signal Iduna Parka već su u pregovorima s dva mlada Brazilca i jednim Francuzom, kao i jednim desnim bočnim koji je već poznatije ime.

Engleski reprezentativac je na izlaznim vratima kluba, predviđa se da će se na račun njegovog transfera klupska blagajna obogatiti za šesteroznamenkastu brojku eura, a igrač prolazi kroz određene trzavice s trenerom Lucienom Favreom.

borussiahaalandhakimibrandt

Ne čudi niska najbogatijih i najjačih klubova koji su stali u red za Sancha: Manchester United, Liverpool, Manchester City, Bayern, a kao pušten s lanca nakon ''embarga'' čeka i Chelsea. Roman Abramović je Franku Lampardu jednoznačno dao do znanja da novac nije problem kad je u pitanju ovaj hit-igrač Europe.

Prvi o kojem je riječ je 23-godišnji Everton iz Gremio Porto Alegrea, koji je s Cariocama prošle godine osvojio naslov Copa Americe. Imajući to u vidu, ne iznenađuje interes za njega te je njegov transfer u nekog od europskih klubova prirodan korak u ovoj fazi njegove karijere. Zanimljivo, već je postojao igrač istog imena koji je između 2001. i 2005. igrao za BVB, Ewerthon.

everton-soares-gremio

Drugi je Antony, 19-godišnji krilni napadač Sao Paula. Za njega se također zanima i RB Leipzig, a sramežljivi interes pokazao je i Bayern. Ovom je igraču već sad cijena 20 milijuna eura, no nesumnjivo je da će se ići poprilično iznad nje. Pogotovo iz razloga što igrač ima aktivan ugovor do 2024.

antonysaopaolo

Tako dolazimo do najmlađeg. Eduardo Camavinga 17-godišnji je zadnji vezni francuskog Rennesa kojemu je sad već na Transfermarktu izvješena cijena od 35 milijuna eura. Prema Sport Bildu, ovaj je mladić glavni plijen žuto-crnih na ljeto, a predviđa se da jeftinije od 50 milijuna eura neće proći. 

Prošlo proljeće je sa samo 16 godina i četiri mjeseca debitirao kao najmlađi ikada u najjačim europskim ligama, te nije iznenađujuće što je vrlo brzo postao objektom pomame nekih od najvećih klubova Europe. Dapače – i samog najvećeg. Real Madrid će također zauzeti svoje mjesto na startnoj liniji ove utrke.

eduardo-camavinga-rennes-ynxfsinrmcf116ojji6uydsif

Najzad, dolazimo do Lukasa Klostermanna. Igrač je to koji već ima 13 nastupa za najbolju njemačku selekciju, jedini bi problem mogao biti što je u pitanju desni bočni izravnog konkurenta u vrhu njemačkog klupskog nogometa. 23-godišnjaku je službena cijena 35 milijuna eura, a prvaku Europe 1997. je nasušno potreban vrhunski igrač na ovoj poziciji jer se Achraf Hakimi gotovo sigurno vraća u Real s posudbe.

15798534155694

Učitaj još novosti