23. 01. 2020 - 13:52
ŠTA SE TO KRIJE U ĐOKOVIĆEVIM UŠIMA? Izgleda kao bubica tajnih...
907
Shares
ŠTA SE TO KRIJE U ĐOKOVIĆEVIM UŠIMA? Izgleda kao bubica tajnih agenata! Otkrivena misterija crne tačke i flastera!

DOK NASTUPA U MELBOURNEU

ŠTA SE TO KRIJE U ĐOKOVIĆEVIM UŠIMA? Izgleda kao bubica tajnih agenata! Otkrivena misterija crne tačke i flastera!

23. 01. 2020 - 13:52
0
Shares

Malo ljudi je primjetilo jedan interesantan detalj kod Novaka Đokovića tokom prva dva meča na Australian Openu, a on se krije u njegovim ušima.

Naime, na fotografijama može se primjetiti da drugi reket svijeta ima kao crne tačke u ušnim školjkama preko kojih je naljepljen providni flaster.

2

foto: EPA/Dave Hunt

Na prvi pogled djeluje kao mladež ili možda neka bubica koje imaju specijalni agenti, pa bi neki možda pomislili da na taj način komunicira sa svojim štabom i trenerima, što je strogo zabranjeno.

Ali nije ništa od toga u pitanju, već je nešto skroz treće.

3

foto: EPA/Dave Hunt

Odranije je poznato da Novak koristi razna učenja i vjerovanja, pogotovo s Istoka, među koja spada i akupunktura i da redovno ide na takve tretmane.

A upravo je ova crna tačka, u stvari kao neka iglica priljepljena flasterom, ona koja spada u jedno od sredstava akupunkture i njome se vrši pritisak na tačno određenu tačku u uhu, otkriva Espreso.rs.

4

.

6

.

7

.

8

.

9

.

20

FOTO: EPA/MICHAEL DODGE

Tu tačku u kineskoj tradicionalnoj medicini nazivaju "šen men" koja u prevodu znači "kapija raja" i ona reguliše probleme sa stresom, alergijama, bolom i glavoboljom.

S obzirom da je Novak ranije tokom karijere imao problema s tim stvarima na mečevima, nije čudno što je posegnuo za ovim rejšenjem, koje očigledno daje rezultate, pogotovo u izuzetno teškim uslovima koji vladaju u Melburnu ove godine.

Učitaj još novosti