23. 01. 2020 - 12:48
BURA U SLOVENIJI! Velika slovenačka NBA zvijezda riješila da...
907
Shares
BURA U SLOVENIJI! Velika slovenačka NBA zvijezda riješila da NE IGRA VIŠE za reprezentaciju

DRAGIČ REKAO ZBOGOM

BURA U SLOVENIJI! Velika slovenačka NBA zvijezda riješila da NE IGRA VIŠE za reprezentaciju

23. 01. 2020 - 12:48
0
Shares

Slovenački košarkaš Goran Dragić rekao je da se njegova odluka da više ne igra za reprezentaciju neće promijeniti ni zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koje se održavaju u Tokiju ove godine.

"Kada sam bio mlađi pokazao sam svojoj naciji da ću uvijek biti tu za reprezentaciju, bez obzira na to ko je bio tamo. I kada smo imali dobar i kada smo imali loš tim, bio sam tamo. Osjećam kao da sam u ovom trenutku dao sve što imam, u ovom trenutku karijere moje tijelo nije isto i moram biti pametan", rekao je Dragić, prenosi AP.

2

Član Miamija ocijenio je da fizički nije spreman za još jedno ljeto u reprezentaciji, ali i da će njegov tim i bez njega ostvariti sjajan rezultat.

"Ljeto je s djecom i uvijek ih moram staviti na prvo mjesto. Moram biti pametan, igrao sam 12 ili 13 godina non-stop, to uzima danak. Imamo mladu reprezentaciju i oni moraju da rastu kao grupa, a Luka (Dončić) je vodeći čovjek tog tima. Treba da bude vođa, da ekipa raste i mislim da će svi zajedno obaviti nevjerovatan posao", kazao je Dragić.

On je sa selekcijom svoje zemlje osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, kada su u finalu pobijedili reprezentaciju Srbije. Dragić je u finalnoj utakmici zabilježio 35 poena i tako znatno doprinio osvajanju zlatne medalje.

3

"Završeno je na bajkovit način. Pomirio sam se s tim, dao sam sve i sada je vrijeme da se posvetim porodici, kao muž i otac i to je to", završio je Dragić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti