21. 01. 2020 - 15:30
TOTTENHAM PRAVI STRAŠAN POSAO Piatek otpao, Mou dovodi...
907
Shares
TOTTENHAM PRAVI STRAŠAN POSAO Piatek otpao, Mou dovodi izvrsnog napadača iz La Lige

JOSE WILLIAN BI MOGAO U LONDON

TOTTENHAM PRAVI STRAŠAN POSAO Piatek otpao, Mou dovodi izvrsnog napadača iz La Lige

21. 01. 2020 - 15:30
0
Shares

Prema posljednjim informacijama britanskih medija, Krzysztof Piątek više nije meta Tottenhama.

Zahtjevi Milana u ovom su trenutku preveliki za Daniela Levyja i njegov Tottenham pa su se tako Pijetlovi okrenuli nekim drugim opcijama za mjesto središnjeg napadača, a kako sada stvari stoje Tottenham je u La Ligi našao dostojnu zamjenu za svojeg glavnog igrača.

Njegovo ime je Willian Jose, a Brazilac je ove sezone autor osam pogodaka baskijskog kluba koji ga je spreman prodati ukoliko na klupsku adresu stigne zadovoljavajuća ponuda. Iako je Piatek bio nešto jeftinija opcija, konstantna promjena raspoloženja i povećavanje otkupne klauzule za Poljaka nešto je što je Levyja izbacilo iz takta pa se tako privremeno odlučio zahvaliti dvojcu Boban – Maldini na suradnji.

piatek-milan

Jednako tako, Rossoneri nisu oduševljeni što Tottenham ne pregovara praktički ni sa kim drugim osim gradskog rivala Intera vezano za prodaju Cristiana Erikesna, a svoje frustracije lošom sezonom htjeli su naplatiti preko prodaje poljskog napadača na kojem su planirali ostvariti veliku zaradu iako se on nije pokazao dovoljno dobrim pojačanjem za Milan.

Willian Jose zaobilaznim putem je našao svoje mjesto pod španskim suncem.

Karijeru je započeo u brazilskom niželigašu Barueriju, da bi onda preko urugvajskog Maldonada, Sao Paola i Gremija stigao do druge momčadi Real Madrida.

U poznatoj Castilli zadržao se godinu dana, nakon čega je ponovno otišao na dvije posudbe, prvo u Zaragozu, a onda i Las Palmas gdje je malo po malo pokazao koliko vrijedi.

willian-jose

U ljeto 2016. urugvajski prvoligaš Maldonado prodao je Brazilca u Real Sociedad za šest milijuna eura, što je ujedno i najveća prodaja u povijesti tog kluba. U narednim sezonama taj se potez Baska pokazao izvrsnim te je Jose postao prvi izbor na mjestu središnjeg napadača slavnog kluba, a njegova je tržišna vrijednost narasla s tri miliona eura, koliko je vrijedio na dan kada je stigao u klub, na velikih 30 miliona eura.

Mourinho je navodno zadovoljan onime što mu Brazilac ima za ponuditi pa je tako uvjerio čelnike Pijetlova da aktiviraju otkupnu klauzulu koja iznosi velikih 70 miliona eura, ali poznavajući način na koji Levy dogovara poslove, očekujemo da prvo pošalje jednu do dvije ponude prije nego li odluči platiti puni iznos.

willianjose

U posljednje četiri sezone Jose je ukupno zabio 46 pogodaka u La Ligi što je dovoljno dobro za Mourinha u ovom trenutku.

Podsjećamo, Harry Kane je OUT do početka aprila, a njegova uloga u momčadi je od neprocjenjivog značaja što se dovoljno vidi i po dvama posljednjim rezultatima kada je Tottenham od mogućih šest, ostvario svega jedan bod.

willianjose1

Bilo kako bilo rasplet ove situacije mogao bi uslijediti u narednih nekoliko dana, ali Englezi uvjeravaju kako je Mou „kupljen“ i kako je, barem što se njega tiče, stvar riješena

Učitaj još novosti