21. 01. 2020 - 12:59
OVO NA NOU CAMPU NIJE BILO GODINAMA Promjene koje uvodi novi...
907
Shares
OVO NA NOU CAMPU NIJE BILO GODINAMA Promjene koje uvodi novi Barcelonin dirigent: Od formacije do zagrijavanja, ali ovo će BITI KLJUČNO

EVO KAKO BI TREBALI FUNKCIONIRATI KATALONCI

OVO NA NOU CAMPU NIJE BILO GODINAMA Promjene koje uvodi novi Barcelonin dirigent: Od formacije do zagrijavanja, ali ovo će BITI KLJUČNO

Gol.hr
21. 01. 2020 - 12:59
0
Shares

Možda rezultatski pobjeda Barcelone protiv Granade nije bila uvjerljiva, ali prva utakmica novog trenera Quiquea Setienea nagovijestila je kako će se nakon konzervativnog Valverdea u klubu početi rapidno mijenjati neke stvari.

O Setieneu je najvažnije znati da je pomalo zaljubljen u Barcinu filozofiju koju je utemeljio pokojni Johan Cruyff te da se klub s njime vraća postavkama koje je možda do savršenstva prije desetak godina doveo Pep Guardiola. Setieneova Barca opet će držati ''vječni'' posjed, ali ima tu puno više od toga.

skysports-barcelona-quique-setien-4891522

Katalonski su mediji oduševljeni, a stvari se zapravo još nisu ni zakotrljale. Njih oduševljava što Sergio Busquets opet ima ulogu spone između obrane i kolega u veznom redu, a to je ona uloga koju je igrao u svojim najslavnijim izdanjima. Oduševljava ih i Setieneova vjera u produkte La Masije, ponajviše u mladog veznjaka Riquija Puiga, koji bi u bliskoj budućnosti mogao igrati uz De Jonga.

Messijevo vraćanje u ulogu ''lažne devetke'', koja je u biti pozicija bez pozicije, možda je uzrokovana Suarezovom ozljedom, ali navijače će zanimati Argentinca ponovo vidjeti u nekadašnjoj ulozi.

61823254

Foto: Afp

Ono što bivši trener Betisa želi od svojih igrača, tvrde katalonski mediji, jest sljedeće: Ne postoji više jedna formacija, igrači moraju biti spremni na igranje u više sustave, čak i u jednoj utakmici. U prvoj utakmici sustav je više ličio na 3-5-2 s Albom i Fatijem na bokovima koji su bili jako visoko, dok je Sergi Roberto pomagao stoperima na desnoj strani čineći trećeg braniča u liniji.

Setien od igrača želi spremnost na prihvaćanje raznovrsnih rješenja, želi ih prodrmati nakon predvidivog nogometa koji se igrao pod Valverdeom. U srijedu Barcelonini igrači idu na Ibizu, ne radi ludih partija, već zbog utakmice Kupa. Neki jedva čekaju što će novi trener izvesti u toj utakmici.

setien12

Piše se čak i o promjeni kod zagrijavanja. Ter Stegena zagrijavaju čak dva trenera, dok igrači imaju mnogo ozbiljniji zadatak uoči utakmice.

Desetorica startera manje se zafrkavaju s loptom i više se pažnje posvećuje zagrijavanju bez lopte. Nisu dopušteni brojni udarci po golu, zbog čega je uoči Granade patilo i mininatjecanje Messija, Griezmanna, Vida, Albe i Piquea. Sad su morali odrađivati kratke sprintove.

setien11

Još se nečemu nisu mogli načudili tamošnji novinari. Čak se i rezervni igrači zagrijavaju intenzivno uoči utakmice, a to se na Camp Nouu nije vidjelo godinama.

Učitaj još novosti