21. 01. 2020 - 09:27
Sjajni ofanizvac otvoreno se nudi Bajeviću: Hoću da budem dio...
907
Shares
Sjajni ofanizvac otvoreno se nudi Bajeviću: Hoću da budem dio reprezentacije BiH!

LUKA MENALO BLISTA U DRESU OLIMPIJE

Sjajni ofanizvac otvoreno se nudi Bajeviću: Hoću da budem dio reprezentacije BiH!

Sport.ba
21. 01. 2020 - 09:27
0
Shares

Dušan Bajević pokušat će kroz baraž odvesti BiH na Evropsko prvenstvo. To mu neće biti nimalo lagan zadatak, a već se nagađa o tome koga bi Princ s Nerete mogao zvati od novih igrača.

Jedan od onih na koje svakako treba obratiti pažnju je Luka Menalo, koji je ponekad bio i na popisima kod Roberta Prosinečkog. Brzonogi ofanzivac Olimpije govorio je za medije u Sloveniji o bh. selekciji.

menalo

- Došao je novi selektor Dušan Bajević koji je naslijedio Roberta Prosinečkog, a moj cilj je da budem ponovo u reprezentaciji. Ko to ne bi želio? Hoću da budem dio reprezentacije koju očekuju susreti baraža za odlazak na Euro i nadam se da će Zmajevi ispuniti taj cilj, rekao je bivši igrač Širokog koji je u Olimpiji na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

23-godišnji Menalo rođen je u Splitu, ali je odrastao u Čapljini, te je ove sezone pokazao da se na njega može najbolje računati, ali priliku u Dinamu još nije dobio.

- Tako je bilo u to vrijeme. Dinamo je imao fantastične rezultate, nizali su pobjedu za pobjedom tako da im nisu bile potrebne promjene. Neki igrači su dobili priliku prije mene tako da sam otišao u Olimpiju na posudbu, dodao je Menalo koji smatra da će Maribor biti oslabljen zbog odlaska bh. reprezenativca Dine Hotića u Cercle Brugge.

menalo

- Da li su dobre ili loše vijesti za Olimpiju, vidjećemo, ali Dino je najbolji igrač u Sloveniji prethodnih godina. Maribor ima kvalitetne igrače koji ga mogu nadomjestiti, ali uvjeren sam da ga neće moći nadomjestiti u potpunosti jer je Dino igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu.

Da li će Dušan Bajević u martovskim akcijama računati na Menala ostaje nam da vidimo...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti