19. 01. 2020 - 20:47
HISTORIJA SE PIŠE NA ANFIELDU, SVE ZAHVALJUJUĆI DANAŠNJOJ...
907
Shares
HISTORIJA SE PIŠE NA ANFIELDU, SVE ZAHVALJUJUĆI DANAŠNJOJ POBJEDI NAD MANCHERSTEROM: Znate li koliko još bodova Liverpoolu treba za naslov?

HISTORIJA SE PIŠE NA ANFIELDU, SVE ZAHVALJUJUĆI DANAŠNJOJ POBJEDI NAD MANCHERSTEROM: Znate li koliko još bodova Liverpoolu treba za naslov?

19. 01. 2020 - 20:47
0
Shares

Današnjoj pobjedom nad ekipom Manchester Uniteda, fudbaleri Liverpoola stigli su do pomalo nerealne brojke od 64 osvojena boda u samo 22 odigrana meča engleskog Premiershipa, te u odnosu na Manchester City, koji pritom ima utakmicu više, imaju čak 16 bodova prednosti.

Liverpool jednostavno ne griješi i ne posustaje, Jurgen Klopp sve je podredio osvajanju naslova prvaka koji se u Liverpoolu čeka još od 1990. godine.

Nikad Liverpool nije osvojio Premiership, modernu inačicu engleskog najvišeg ranga fudbala, jer je nedugo nakon njegovog posljednjeg naslova napravljena reforma engleskog fudbala. No, sada su stvari promijenjene i samo je pitanje dana kada će prestižni trofej stići u ruke Redsa.

liverpool-epa

Do kraja sezone ostalo je da Liverpool odigra još 16 utakmica i s obzirom na to da već ima 64 boda, sasvim je realno za očekivati da postavi novi rekord po broju osvojenih bodova u ligi. Ipak, i ako ne uspije oboriti rekord, gotovo da je nemoguće da ne osvoji naslov, s obzirom na to da Manchester City, koji je drugoplasirani, za Liverpoolom zaostaje čak 16 bodova, a ima i odigranu utakmicu više.

Kad bi City dobio svih preostalih 15 mečeva, što je samo po sebi jako teško ostvarivo, imao bi na kraju sezone 93 boda. Bilo bi to sjajno, ali takav bodovni saldo Liverpool bi morao nadvisiti bez prevelike muke. Čak i ako bi City stigao do bodovnog maksimuma do kraja sezone, Liverpoolu, koji sada ima 64 boda, trebalo bi samo 30 bodova u preostalih 16 mečeva da osvoji naslov. Liverpool je prvak sa deset pobjeda do kraja prvenstva, a kako igra, ne bi bilo iznenađenje ni da ih ostvari mnogo više. Čak i sa sedam pobjeda i devet remija, ili osam pobjeda i šest remija, Liverpool bi se rutinski okrunio naslovom, što znači da je zaista samo pitanje dana kada će Kloppov tim i teoretski osvojiti naslov i krunisati skoro pa perfektnu sezonu krunom koja se u Liverpoolu čeka jako dugo.

Novi.Sport/Oslobođenje

Učitaj još novosti