19. 01. 2020 - 16:08
OGLASIO SE DAMIR DŽUMHUR PRED AUSTRALIAN OPEN, SASTAJE SE SA...
907
Shares
OGLASIO SE DAMIR DŽUMHUR PRED AUSTRALIAN OPEN, SASTAJE SE SA NEKADAŠNJIM OSVAJAČEM TURNIRA: Evo šta je rekao o suparniku, neće mu biti drago kada čuje!

OGLASIO SE DAMIR DŽUMHUR PRED AUSTRALIAN OPEN, SASTAJE SE SA NEKADAŠNJIM OSVAJAČEM TURNIRA: Evo šta je rekao o suparniku, neće mu biti drago kada čuje!

19. 01. 2020 - 16:08
0
Shares

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur i nije imao previše sreće u žrijebu za prvi Grand slam sezone. 

Naš teniser će u Melburnu igrati protiv Stana Wawrinke, nekadašnjeg osvajača Australian opena, sa kojim se do sada sastajao tri puta i dva puta pobijedio.

damir-dzumhur-nice-2016

U najavi Australian opena Damir Džumhur ističe da je uvijek teško igrati protiv ovakvih tenisera na velikim turnirima i sigurno da ga očekuje iscrpljujući dvojac protiv Švicarca.

- Naravno da nije nikada dobro igrati sa igračima koji su osvajali Grand slamove i koji su među prvih 15-16 nositelja, ali ovo je ipak igrač sa kojim sam u tri omjera uspio da pobjedim dva puta, igrač kojeg dosta dobro znam. Grand slam je nešto drugačije, takvi igrači su najteži za pobjediti na velikim turnirima. Čeka me težak i iscrpljujući meč. Dobra je stvar što sam imao nekoliko mečeva prije Australian opena, uspio sam ući u tu neku turnirsku formu, i ja se nadam da ću uz pomoć publike koja uvijek dođe u velikom broju, da napravim rezultat, rekao je Damir Džumhur pa nastavio:

dzumhur-full-ao19

- Naravno da bi pobjeda protiv Wawrinke, koji je osvajao Australian open i koji ovdje igra zaista dobro, bila velika stvar. Daću sve od sebe da pobijedim i obradujem sve Bosance i Hercegovce. Ovo je za mene dobar ispit da vidim kako će sezona da krene i nadam se dobrom meču.

 

Novi.Sport/Oslobođenje

Učitaj još novosti