19. 01. 2020 - 12:52
DETALJI TRANSFERA ŠOKIRALI JAVNOST: NOVI TRENER BARCE Setien...
907
Shares
DETALJI TRANSFERA ŠOKIRALI JAVNOST: NOVI TRENER BARCE Setien PREŠAO U KLUB ZA 40 PARI KOPAČKI! (FOTO)

DETALJI TRANSFERA ŠOKIRALI JAVNOST: NOVI TRENER BARCE Setien PREŠAO U KLUB ZA 40 PARI KOPAČKI! (FOTO)

19. 01. 2020 - 12:52
0
Shares


Quique Setién dobio je mogućnost da vodi Barcelonu, a debi će imati danas protiv Granade.
Radi se o čovjeku koji gaji napadački stil i koji namjerava da nastavi filozofiju katalonskog velikana. Naravno, neće biti jednostavno ispuniti sva očekivanja i ambicije Barcelone, ai Setien je uvjeren da može, uostalom ne bi ni prihvatio svu tu odgovornost.

61819918-quique-setien-696x351

Sa 14 godina Setien je radio kao dečko na farmaceutskom fakultetu, pišući izvještaje sa utakmica o starom pisaćem stroju, koji mu je neko pozajmio.

Kad ga je Racing potpisao 1977. iz Perinesa, naknada za transfer iznosila je 40 pari kopački, a njegov otac nije želio da on postane nogometaš: zašto odustati od punog radnog vremena za nešto tako rizično i privremeno?

quique-setien

Setien je obožavao nogomet i voli reći da ima isti osjećaj prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu kao i onda kada se igrao na školskom igralištu.

Nije odustajao od svoje filozofije bez obzira koga da je trenirao. A radio je u Racing Santanderu, Lugu, Las Palmasu, Betisu... I ukoliko bude strpljenja i razumijevanja od strane čelnika Barce, Setien bi mogao da napravi veliki posao na Nou Campu.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti