18. 01. 2020 - 14:50
Transfer Danija Olma je stopiran, a razlog je jednostavno...
907
Shares
Transfer Danija Olma je stopiran, a razlog je jednostavno nevjerovatan; je li moguće da mu to rade?

POHLEPI NEMA KRAJA

Transfer Danija Olma je stopiran, a razlog je jednostavno nevjerovatan; je li moguće da mu to rade?

18. 01. 2020 - 14:50
0
Shares

Nogometaši Dinama na pripremama su u Rovinju, s njima je i Dani Olmo. Španski reprezentativac za sada samo trenira, ali ne igra prijateljske susrete jer čelni ljudi kluba ne žele riskirati moguću ozljedu u jeku prijelaznog roka u kojemu je Olmo glavna zvijezda 'modrih'

Iako je predsjednik Dinama Mirko Barišić prije samo dva dana demantirao vijesti kako Dani Olmo odlazi u Milan, čini se kako se ipak nešto opasno 'kuha' na relaciji Maksimir - San Siro.

Informacije oko eventualnog Olmovog odlaska put Milana često su kontradiktorne, ali priča oko interesa 'rossonera' je stvarna. Neki su detalji pregovora ugledali svjetlo dana i sve je vodilo k tome da će se sve zainteresirane strane brzo dogovoriti.

Milan je Dinamu bio spreman platiti odmah 20 miliona eura odštete te još pet miliona eura kroz bonuse i postotak od sljedeće prodaje, a Olmo bi na godinu u Milanu zarađivao 2,5 miliona eura. Usporedbe radi, sada u Dinamu ima 250.000 eura na godinu, a novi ugovor koji su mu ponudili 'modri' jamči mu 1,5 miliona eura na godinu...

olmo

Olmo je navodno prihvatio ponudu Milana, a i Dinamo je spreman odraditi posao s 'rossonerima', no... Problem čine menadžeri koji zastupaju Španca i koji su kao svoj dio kolača zacrtali zaradu na ovom poslu od između pet i deset miliona eura! Neke informacije kazuju kako se u stvari radi o sedam miliona eura provizije koju bi platiti morao Milan plus postotak od sljedeće prodaje, javlja Tportal.

Jasno je da čelnici 'rossonera' niti ne žele čuti za taj 'porez', posebice jer Milan prema pravilima Fife i Uefe odštetu smije uplatiti samo na račun kluba prodavatelja, tj. Dinama. Da 'rossoneri' i pristanu na taj 'harač', pitanje je kako bi Dinamo taj novac 'izvukao' i platio pohlepnim posrednicima koji u ovom trenutku miniraju transfer Danija Olma u Milan.

Pouzdane informacije u ovom trenutku kazuju kako je cijeli transfer stopiran i to sa strane Talijana koji ne žele poslovati na ovakav način. Sad je loptica prebačena na Olmovu stranu, sam igrač i njegova obitelj moraju riješiti stvar s ostatkom njegovih 'zastupnika' koji u ovom trenutku uopće ne razmišljaju o dobrobiti igrača kojeg zastupaju. Važan im je samo postotak, za ostalo ih briga nije.

olmo1

Za to vrijeme Dani Olmo trenira s Dinamom, ali ne igra.

'Svi znamo kako se razgovara o transferu, iako još ne znamo gdje će i kada će otići. No, ne želimo ništa riskirati s klupske strane, možda bi bilo malo rizično da sada igra prijateljske utakmice. Ali, dobro je raspoložen, trenira i igra jako dobro', rekao je trener Nenad Bjelica koji i sam što prije želi znati na čemu je, hoće li graditi momčad oko Olma ili će se okrenuti stvarnom životu i stvaranju igre Dinama bez njega.

dani-olmo

Za sada je jedini i najveći gubitnik sam Dani Olmo koji se našao u nezavidnoj situaciji. S jedne strane ima priliku otići i postati najskuplji nogometaš Dinama u povijesti, ali ga koče 'tamo neki' zastupnici i menadžeri koji traže svoj dio kolača. Konkretni izlaz, ako se transfer ne dogovori u zimskom roku, za Olma je potpis novog ugovora s Dinamom i nada u novu priliku. Koja će sigurno doći... 

Učitaj još novosti